Δωρεάν η μετακίνηση ανέργων με λεωφορεία και στη Θεσσαλονίκη

Δωρεάν η μετακίνηση ανέργων με λεωφορεία και στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
1

Την ελεύθερη κυκλοφορία των ανέργων με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, θέτει σε ισχύ από σήμερα κιόλας ο Οργανισμός, με σχετική απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο.

Μοναδική υποχρέωση των ανέργων, η επίδειξη κατά τη διάρκεια ελέγχου, της αστυνομικής τους ταυτότητας και της εν ισχύ κάρτας ανεργίας ή βεβαίωσης από τον ΟΑΕΔ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΣΘ. Το σχετικό μέτρο ισχύει από καιρό στην Αττική ωστόσο υπήρχαν σκέψεις να επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εργασίας είχε αναζητήσει σε συνεργασία με άλλα αρμόδια υπουργεία τρόπους να επεκταθεί το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αττικής και στις συγκοινωνίες της υπόλοιπης Ελλάδας.


Με υπουργική απόφαση των υπουργείων Εργασίας, Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού και Οικονομικών, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ μπορούν εδώ και καιρό να μετακινούνται δωρεάν, με το μετρό της Αθήνας τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο Αθηνών - Πειραιώς, το τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αττικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ  το μέτρο αφορά ήδη πάνω από 300.000 ανέργους της Αττικής, οι οποίοι απαλλάσσονται της καταβολής κομίστρου στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) και από σήμερα θα αφορά και χιλιάδες ανέργους της συμπρωτεύουσας.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ -------- Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ελλάδα / Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ο χορευτής Errik Nour που άφησε την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρό του στην εμπόλεμη Ουκρανία μιλάει στην LiFO για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την καθημερινότητα σε μια πόλη που αγαπάει τις τέχνες, αλλά ζει με τον εφιάλτη του πολέμου και το Πάσχα που (δεν) μοιάζει με το ελληνικό
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ