Ελλάδα και Ιταλία έχουν τα πιο υψηλά ποσοστά ηλικιωμένων στην Ε.Ε.

Ελλάδα και Ιταλία έχουν τα πιο υψηλά ποσοστά ηλικιωμένων στην Ε.Ε. Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
1

Η Ιταλία και η Ελλάδα καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά ηλικιωμένων στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2014 που δόθηκαν σήμερα (29/09) στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 18,5% του πληθυσμού της ΕΕ είναι άνω των 65 ετών. Άνω των 80 ετών είναι το 5% του πληθυσμού της ΕΕ, το οποίο προβλέπεται να φτάσει το 12% το 2080.

Οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού άνω των 80 ετών είναι η Ιταλία (6,4%), η Ελλάδα (6%), η Ισπανία και η Γαλλία (5,7%).

Στον αντίποδα οι χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά ατόμων άνω των 80 ετών είναι η Ιρλανδία, η Σλοβακία (3%) και η Κύπρος (3,1%).

Όσον αφορά τα ποσοστά πληθυσμού άνω των 65 ετών, τα υψηλότερα καταγράφονται στην Ιταλία (21,4%).

Ακολουθεί η Ελλάδα με ποσοστό 20,5%, το οποίο σύμφωνα με τη Eurostat αναμένεται να αυξηθεί στο 31% έως το 2080.

Όσον αφορά τους ηλικιωμένους άνω των 80 ετών στην Ελλάδα, από 6% του πληθυσμού το 2014 προβλέπεται πως θα αυξηθεί στο 13,5% το 2080.

Το προσδόκιμο ζωής των γυναικών άνω των 65 ετών στην Ελλάδα είναι κατά μέσο όρο 21,6 χρόνια, ενώ για τους άνδρες 18,7 χρόνια.

Τα αντίστοιχα ποσοστά στην Ευρωπαϊκή Ενωση των 28 κρατών - μελών είναι 21,3 χρόνια και 17,9 χρόνια, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Εξάλλου, το 2014, το 23,1% των ατόμων άνω των 65 ετών στην Ελλάδα και το 18,2% στην ΕΕ, ζούσαν στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ακόμα υψηλότερα είναι το ποσοστά των ατόμων κάτω των 65 ετών που κινδυνεύουν να ζήσουν στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, τόσο στην Ελλάδα (38,9%), όσο και στην ΕΕ (26%).

Όσον αφορά, τέλος, τη χρήση του διαδικτύου από άτομα ηλικίας μεταξύ 65 και 74 ετών, η Ελλάδα (14%) και η Κύπρος (16%) καταγράφουν τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ (42%), μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία (10%).

Το 30% των ηλικιωμένων που «σερφάρουν» στο διαδίκτυο στην Ελλάδα, είναι μέλη κάποιου κοινωνικού δικτύου, έναντι 23% στην ΕΕ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμοί στη Σαντορίνη: Τα μέτρα μετά την έκτακτη σύσκεψη - Κλειστά σχολεία και ακύρωση εκδηλώσεων

Ελλάδα / Σεισμοί στη Σαντορίνη: Τα μέτρα μετά την έκτακτη σύσκεψη - Κλειστά σχολεία και ακύρωση εκδηλώσεων

Το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί δεκάδες σεισμικές δονήσεις στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού, με τον ισχυρότερο σεισμό, μεγέθους 4,3 Ρίχτερ, να σημειώνεται το μεσημέρι του Σαββάτου ανοιχτά της Ανάφης
LIFO NEWSROOM
Κακοποίηση 3χρονου: Σε ειδικό χώρο κράτησης η μητέρα του – Δίπλα στη Ρούλα Πισπιρίγκου

Ελλάδα / Κακοποίηση 3χρονου: Σε ειδικό χώρο κράτησης η μητέρα του – Δίπλα στη Ρούλα Πισπιρίγκου

Ο 3χρονος Άγγελος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, με τους γιατρούς να εκφράζουν απαισιοδοξία για την έκβαση της κατάστασής του
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία τοπογράφου: Βίντεο ντοκουμέντο με τους συλληφθέντες να αποχωρούν από το κρησφύγετο

Ελλάδα / Δολοφονία τοπογράφου: Βίντεο ντοκουμέντο με τους συλληφθέντες να αποχωρούν από το κρησφύγετο

Το υλικό δείχνει τη στιγμή που ο εκτελεστής του τοπογράφου και ο συνεργός του εισέρχονται σε γκαράζ, ο ένας με αυτοκίνητο και ο άλλος με το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση
LIFO NEWSROOM
Τέμπη: Πρώτη δικαστική απόφαση για αποζημίωση – Ευθύνες σε Hellenic Train και ΟΣΕ

Ελλάδα / Τέμπη: Πρώτη δικαστική απόφαση για αποζημίωση – Ευθύνες σε Hellenic Train και ΟΣΕ

Η δικαστική απόφαση αναγνωρίζει επίσης ευθύνη στον σταθμάρχη Λάρισας και στον μηχανοδηγό, καθώς οι κινήσεις τους, σύμφωνα με την απόφαση, παραβίασαν τον γενικό κανονισμό κίνησης του ΟΣΕ
LIFO NEWSROOM
Πάτρα: Σε επιφυλακή για τη μηνιγγίτιδα ενόψει καρναβαλιού – «Θέλει μεγάλη προσοχή»

Ελλάδα / Πάτρα: Σε επιφυλακή για τη μηνιγγίτιδα ενόψει καρναβαλιού – «Θέλει μεγάλη προσοχή»

Απευθύνεται έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές για την παροχή δωρεάν εμβολίου κατά της μηνιγγίτιδας Β σε όλους τους φοιτητές της Πάτρας, μετά τον τραγικό θάνατο του 20χρονου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η Ελλάδα είναι με διαφορά η πρώτη χώρα στην κατανάλωση ελαιόλαδου. 24 λίτρα ανά άτομο ετησίως. Δεύτερη η Ιταλία με 12, τριτοτέταρτες κάτι Ισπανοί, κάτι δεν ξέρω/δεν απαντώ Μεσόγειοι με λιγότερα.(Μια συνωνομοσιολογία γεννήθηκε)