Ελληνικό γιαούρτι: «Στράγγιξε» από γάλα την Νέα Υόρκη

Ελληνικό γιαούρτι: «Στράγγιξε» από γάλα την Νέα Υόρκη Facebook Twitter
4

Η Νέα Υόρκη, η τρίτη μεγαλύτερη γαλακτοπαραγωγός περιοχή των ΗΠΑ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη ραγδαία αύξηση της ζήτησης για γάλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικάνικου περιοδικού Forbes. Αυτό συμβαίνει όπως αναφέρει η Ημερησία εξαιτίας της κατακόρυφης ανόδου που παρουσιάζουν οι πωλήσεις ελληνικού γιαουρτιού στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης σε συνδυασμό με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που απαγορεύουν στους κτηνοτρόφους της περιοχής να εκτρέψουν περισσότερες αγελάδες για την παραγωγή γάλακτος.

Το γεγονός έχει αρνητικές επιπτώσεις στην τιμή του γάλακτος, η οποία έχει ανατιμηθεί το τελευταίο διάστημα λόγω της «ανισορροπίας» ανάμεσα στην προσφορά και στη ζήτηση. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το 2010 στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης παρ' ότι η παραγωγή γάλακτος ανήλθε σε 360 εκατομμύρια λίβρες (163.293.253 κιλά), 60% περισσότερη σε σχέση με πέντε χρόνια πριν τα αποθέματα της περιοχής σε γάλα εξαντλήθηκαν καθώς για την παραγωγή στραγγιστού γιαουρτιού απαιτούνται πολλά κιλά αγελαδινού γάλακτος σε αντίθεση με το αμερικάνικο γιαούρτι, για την παρασκευή του οποίου πολύ λιγότερα.

Ο συντάκτης του άρθρου αναρωτιέται εάν οι αρμόδιες αρχές θα διατηρήσουν τις απαγορεύσεις για την εκτροφή γαλακτοπαραγωγών αγελάδων στην Νέα Υόρκη, οι οποίες υπονομεύσουν την ανάπτυξη ενός από τους πιο δυναμικούς κλάδους της αμερικάνικης οικονομίας της τελευταίας δεκαετίας.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM