Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας εκπαιδεύει την επόμενη γενιά εθελοντών αιμοδοτών

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας εκπαιδεύει την επόμενη γενιά εθελοντών αιμοδοτών Facebook Twitter
1

Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα αιμοδοσίας σε μαθητές θα πραγματοποιήσει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Educaltour» (Education-Culture-Alternative Tourism), για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της επόμενης γενιάς εθελοντών αιμοδοτών.

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 25 Ιανουαρίου, στις 10:30, με επίσκεψη της Ε' και της ΣΤ' τάξης του δημοτικού του ιδιωτικού σχολείου Homo Educandus Αγωγή, από την Κόρινθο.

Η φιλοσοφία του εκπαιδευτικού προγράμματος βασίζεται στον σχεδιασμό και τη δημιουργία εναλλακτικών βιωματικών δράσεων με κοινωνικό αντίκτυπο και πολιτιστικό χαρακτήρα, όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το ΕΚΕΑ. Το Κέντρο προσθέτει ότι η βιωματική εκπαίδευση χρησιμοποιείται ως μεθοδολογικό εργαλείο εκμάθησης, επικοινωνίας και μίμησης καλών πρακτικών. Τα προγράμματα που θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΑ ανταποκρίνονται και προσεγγίζουν τις παιδαγωγικές ανάγκες μαθητών της Ε' και ΣΤ' τάξης δημοτικού και Α' και Β' τάξης γυμνασίου.

«Όραμα μας είναι οι γνώσεις για τον "κόσμο" της Αιμοδοσίας και του Εθελοντισμού, να προκύπτουν μέσα από δομημένες, σύγχρονες και συμμετοχικές δραστηριότητες μη τυπικής εκπαίδευσης, κατακτώντας τη μάθηση μέσα από τη διασκέδαση και τις τέχνες» επισημαίνει το ΕΚΕΑ.

Τα παιδιά καλούνται σε ένα ταξίδι γνώσεων, εικόνων, ήχων και συναισθημάτων, να ανακαλύψουν και να κατανοήσουν τις ειδικές θεματικές τού προγράμματος (συστατικά αίματος, ομάδες αίματος, συμβατότητα δότη-λήπτη, χώρος αιμοδοσίας κ.ά), αλλά και να «περπατήσουν» αυτές τις διαδρομές, που θα τα οδηγήσουν σε μία κοινωνία εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σβηστός ο φάρος της Νάξου: Πλοίο προσπαθεί με προβολέα να δέσει στο λιμάνι με 9 μπορφόρ

Ελλάδα / Σβηστός ο φάρος της Νάξου: Πλοίο προσπαθεί με προβολέα να δέσει στο λιμάνι με 9 μποφόρ

Όταν το πλοίο προσέγγιζε το λιμάνι της Νάξου, με δρομολόγιο από τη Σαντορίνη, ο καπετάνιος κατάλαβε πως ο φάρος ήταν σβηστός με αποτέλεσμα να χρησιμοποιήσει τον προβολέα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ας εκπαιδεύσουν και αυτους-αυτες που σε παιρνουν το αιμα.Ειναι καποιες μερες ανοιχτά η αιμοδοσία, μπαίνεις μεσα και σε ριχνουν ακυρο ή για ψυλου πηδημα σε λενε δεν μπορεις να δωσεις αιμα. Πολλες φορες ειπαν οτι μετά απο 6 μηνες μπορεις να ξανά δωσεις αλλες φορες ειπαν μετα απο 8 μηνες μπορεις να ξανα δωσεις.Να θέλεις να βοηθησεις και επειδη αυτοι που δουλευουν βαριουνται δεν μπορεις να κανεις τιποτα.Καθαριστε λιγο το δημοσιο απο αυτα τα ατομα δώστε κανενα μπονους σε αυτους που τρεχουν.Για να μην λεμε τα κακα μονοΛογω δουλειας δεν πρόλαβα να παω την ωρα που θα ηταν ανοιχτα , με ειδε η νοσοκομα απο το παραθυρο ηρθε ανοιξε την πορτα με πηρε αιμα και χαριτολογώντας με λεει καλα θα σε αφησω να φυγεις ;Που θα ξαναβρω μια φιαλη αιμα;Αυτη η γυναικα αξιζει να παρει και κατι παραπανω απο τους αλλους που κλεινουν της πορτες 2 ωρες πιο νωρις.8 χρονια αιμοδοτης ολο προβληματα εβρισκαν για να μην με παρουν αιμα ή εβρισκα κλειστες πορτες