Φιλοζωική οργή για την διεθνή έκθεση γούνας στην Καστοριά - Ετοιμάζουν διαμαρτυρία

Φιλοζωική οργή για την διεθνή έκθεση γούνας στην Καστοριά - Ετοιμάζουν διαμαρτυρία Facebook Twitter
1

Με τη συμμετοχή 123 εκθετών από 13 χώρες ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 43η διεθνής έκθεση γούνας Καστοριάς, η οποία θα λειτουργεί μέχρι την Κυριακή 6 Μαΐου. 

Ωστόσο η έκθεση έχει προκαλέσει και αντιδράσεις οι οποίες την Κυριακή θα κορυφωθούν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Το κάλεσμα σε διαμαρτυρία έρχεται από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία η οποία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για « γιορτή – έκθεση γούνας, με ιστορικό θανάτων εκατομμυρίων ζώων με βασανισμό».

Παράλληλα αναφέρει πως πρόκειται για μια ηθικά κατακριτέα αλλά και διαρκώς φθίνουσα οικονομική δραστηριότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Π.Φ.Π.Ο.:

Ακόμα μία φορά ο βασανισμός και θανάτωση γουνοφόρων ζώων «γιορτάζεται» ως Διεθνής Έκθεση Γούνας στη χώρα μας.

Ακόμα μία φορά η Π.Φ.Π.Ο., εκφράζει τον αποτροπιασμό γι αυτή την εμπορική πλην όμως εγκληματική και φρικιαστική δραστηριότητα, που εξυπηρετεί μόνο την ανθρώπινη ματαιοδοξία.

Τα εκτροφεία – βυρσοδεψεία αυτών των ζώων είναι σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, σύγχρονα κολαστήρια, όπου τα ζώα αυτά αναίτια ζουν φυλακισμένα μέσα σε άθλιες συνθήκες μέχρι να καταλήξουν με ένα βασανιστικό θάνατο.

Όντας άγρια ζώα, αιχμαλωτίζονται σε μικροσκοπικά κλουβιά, προσπαθούν αδιαλείπτως να ελευθερωθούν δαγκώνοντας τα σίδερα της φυλακής τους, κομματιάζουν από το στρες ακόμα και τη σάρκα τους, και παρουσιάζουν στοιχεία κανιβαλισμού μέσα σε όλη τη δυστυχία που βιώνουν.

Μέθοδοι θανάτωσής τους είναι η ηλεκτροπληξία, τα χτυπήματα στο κεφάλι, στραγγαλισμός, εισπνοή τοξικών αερίων. Κάποια από αυτά που ατυχώς δεν πέθαναν αμέσως, γδέρνονται ενώ έχουν ακόμα τις αισθήσεις τους.

Με την κάλυψη του νόμου και του κράτους, οι βιομηχανίες αυτού του είδους γίνονται οι χώροι όπου απαξιώνεται η Ζωή, η Ελευθερία και η Ανθρωπιά.

Για όλους αυτούς τους λόγους η σύγχρονη κοινωνία, απορρίπτει όλο και περισσότερο τη χρήση φυσικής γούνας αντικαθιστώντας την με υλικά που είναι πιο ανθεκτικά, πιο θερμαντικά, πιο φτηνά, και δεν προϋποθέτουν βάναυσες πρακτικές σε άλλα όντα.

Όλο και περισσότεροι διάσημοι σχεδιαστές μόδας, εξαιρούν τη χρήση γούνας από τις δημιουργίες τους χρησιμοποιώντας εναλλακτικές άφθονες που προσφέρει η τεχνολογική πρόοδος, χωρίς θάνατο, χωρίς βασανισμό ζώων.

14 Ευρωπαϊκές χώρες, έχουν ήδη προχωρήσει σε νομοθεσία σταδιακής κατάργησης των γουνοπαραγωγικών βιομηχανιών, με πρόσφατη τη Νορβηγία.

Η χώρα μας έχει μείνει από τις τελευταίες, που εξακολουθεί να εκτρέφει γουνοφόρα ζώα για την εκμετάλλευση της γούνας τους, μην παίρνοντας νομοθετικά μέτρα, μη δημιουργώντας τις προϋποθέσεις σταδιακής κατάργησης αυτού του τύπου βιομηχανιών και αντικατάστασης της παραγωγικής τους δραστηριότητας με άλλες πιο φιλικές προς το περιβάλλον, μη υποστηρίζοντας εναλλακτικούς τρόπους οικονομικής ανάπτυξης που τιμούν τον πολιτισμό και δεν έρχονται σε πλήρη αντίθεση με θεμελιώδης αξίες μας.

ΤΩΡΑ, πρέπει χωρίς άλλη καθυστέρηση, η Πολιτεία να προχωρήσει επιτέλους στην τροποποίηση της νομοθεσίας, να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις και να ορίσει ημερομηνία απαγόρευσης τέτοιων εμπορικών δραστηριοτήτων.

Εν όψει της καυγαλέας 43ης διεθνούς έκθεσης γούνας στην Καστοριά, καλούμε όλους τους φιλοζωικούς φορείς, όλους τους ανθρώπους με λογική και ενσυναίσθηση, να αντιδράσουν, να διαμαρτυρηθούν και να προσπαθήσουν, προκειμένου να αντικατασταθεί με εναλλακτικές μια ηθικά κατακριτέα αλλά και διαρκώς φθίνουσα οικονομική δραστηριότητα.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στηρίζει και θα συμμετάσχει στις διαμαρτυρίες που οργανώνουν φορείς και ομάδες κατά της χρήσης γούνας.

ΟΛΟΙ συμμετέχουμε στη δράση διαμαρτυρίας, την Κυριακή 6 Μαΐου 10:00 π.μ., στην Καστοριά, ενάντια στη συνέχιση αυτής της ανθρώπινης θηριωδίας, ενάντια σε μια «γιορτή» – έκθεση γούνας, με ιστορικό θανάτων εκατομμυρίων ζώων με βασανισμό.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλάδες: Το πολεοδομικό για εκτός σχεδίου δόμηση που δίχασε Μύκονο και Σαντορίνη

Ελλάδα / Ακίνητα εκτός σχεδίου: Ο γγ Χωροταξίας εξηγεί αν η δόμηση σε οικόπεδα 8 στρεμμάτων επεκτείνεται και αλλού μετά τη Μύκονο και Σαντορίνη

Στους δύο δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων η δόμηση δεν επιτρέπεται, εκτός κι αν πρόκειται για εκτός σχεδίου οικόπεδα με εμβαδόν τουλάχιστον 8 στρέμματα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια