Folli Follie: Πρόστιμα εκατομμυρίων σε πατέρα - γιο Κουτσολιούτσο και σε πρώην στελέχη

Folli Follie: Πρόστιμα εκατομμυρίων σε πατέρα - γιο Κουτσολιούτσο και σε πρώην στελέχη Facebook Twitter
0

Πρόστιμα συνολικού ύψους 20,34 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση της Folli Follie.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν τόσο στην εταιρεία όσο και σε δέκα φυσικά πρόσω που σχετίζονται με αυτήν, ανάμεσα στα οποία είναι ο πρώην πρόεδρος Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Γεώργιος Κουτσολιούτσος. 

Η Επιτροπή επέβαλε τα χρηματικά πρόστιμα για παραβάσεις της απαγόρευσης χειραγώγησης της Αγοράς, μέσω των ετήσιων ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για το έτος 2016.

Συγκεκριμένα, επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα ύψους:

- 10.000.000 ευρώ στον Δημήτριο Κουτσολιούτσο του Γεωργίου, πρώην πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας και πρώην εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.
- 5.000.000 ευρώ στον Γεώργιο Κουτσολιούτσο του Δημητρίου, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρίας και νυν μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας
- 4.500.000 ευρώ στον Ιωάννη Μπεγιέτη του Γεωργίου πρώην οικονομικό διευθυντή του Υποομίλου της θυγατρικής FF Group Sourcing Limited της Εταιρίας στην Ασία
- 120.000 ευρώ στην Αικατερίνη Κουτσολιούτσου του Κορνηλίου, πρώην αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας και πρώην εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
- 120.000 ευρώ στον Φραγκίσκο Γρατσώνη του Αριστείδη, πρώην οικονομικό διευθυντή της Εταιρίας
- 100.000 ευρώ στην εταιρία FOLLI FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
- 100.000 ευρώ στην Ειρήνη Νιώτη του Γεωργίου, πρώην εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας
- 100.000 ευρώ στον Εμμανουήλ Ζαχαρίου του Νικολάου, πρώην εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας
- 100.000 ευρώ στον Γεώργιο Αλαβάνο του Δημητρίου, πρώην διευθυντή Λογιστηρίου της Εταιρίας
- 100.000 ευρώ στον Ζαχαρία Μαντζαβίνο του Σπυρίδωνος, πρώην μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρίας
- 100.000 ευρώ στον Ευάγγελο Κουμανάκο του Πέτρου πρώην ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρώην Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρίας.

Για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στα δύο μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, λήφθηκε υπόψη το κέρδος τους από τη διενέργεια χρηματιστηριακών συναλλαγών επί μετοχών της εταιρείας.

Μάλιστα για τα εν λόγω πρόσωπα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κουτσολιούτσος vs Κουτσολιούτσος

 

Στ μέσα Φεβρουαρίου, αγωγή κατά του ιδρυτή του ομίλου της Folli Follie, Δημήτρη Κουτσολιούτσου, αποφάσισε να ασκήσει το νέο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης.

Στο συμβούλιο συμμετέχει ακόμα και ο γιος του, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος που υπερψήφισε τη σχετική απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή». 

Παράλληλα αποφασίστηκε να δηλωθεί παράσταση πολιτικής αγωγής, στο πλαίσιο της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων.

Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξη του, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος είχε δηλώσει για τους λόγους που παραμένει στην διοίκηση της εταιρείας: «Είμαι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος και προσωπικά καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια και είμαι διατεθειμένος να κινηθώ νομικά κατά παντός υπευθύνου, ακόμη κι αν χρειαστεί να συγκρουστώ με την οικογένειά μου».

Η απόφαση υποβολής αγωγής για τη ζημία από παράνομες πράξεις και παραλείψεις, ήρθε μόλις μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ της διοίκησης της Folli Follie με τους πιστωτές - ομολογιούχους για το σχέδιο εξυγίανσης και χρηματοδότησης της επιχείρησης.

Αναλυτικά, το Δ.Σ της Folli Follie αποφάσισε την άσκηση αγωγής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Χονγκ Κονγκ σε βάρος των διευθυντών της θυγατρικής εταιρείας FF Group Sourcing Limited (FFGS).

Έτσι, η αγωγή στρέφεται στα πρόσωπα που υπέγραψαν τις οικονομικές καταστάσεις της FFGS για το 2017 - Δημήτρη Κουτσολιούτσο και Law Chiu Chuen - καθώς και κατά του οικονομικού διευθυντή της FFGS, Ιωάννη Μπεγιέτη, για τη ζημία που υπέστη ο όμιλος από παράνομες πράξεις, βάσει των πορισμάτων της Alvarez & Marsal.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Folli Follie σημειώνει πως «επιφυλάσσεται να στραφεί στο μέλλον και κατά άλλων προσώπων, σε περίπτωση που κατά την πορεία της συνεχιζόμενης έρευνας προκύψουν σχετικές ευθύνες».

Η έξωση από το κατάστημα της Βουκουρεστίου

Εν τω μεταξύ, ο δικαστικός επιμελητής έκανε έξωση στην εταιρεία Folli Follie, από το πολυτελές κατάστημα της οδού Βουκουρεστίου, το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και πολλές μέρες.

Αρχικά, οι διαβάτες θεωρούσαν ότι η βιτρίνα είναι καλυμμένη επειδή προετοιμάζεται κάποια ανακαίνιση αλλά, χθες, είδαν θυροκολλημένο το έγγραφο του δικαστικού επιμελητή.

Σύμφωνα με αυτό ο δικαστικός επιμελητής «αποβάλλει από το παρόν ακίνητο την εδρεύουσα στον Άγιο Στέφανο Αττικής Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία Folli Follie».

Το κατάστημα στη Βουκουρεστίου στέγαζε την μπουτίκ του διεθνούς οίκου Ζegna ο οποίος αντιπροσωπευόταν στην Ελλάδα από το FF Group. Tον Δεκέμβριο, στον απόηχο του οικονομικού σκανδάλου ξεκίνησε τη διαδικασία του «διαζυγίου» με τη Folli Follie, σπάζοντας τη σύμβαση που υπήρχε για την Ελλάδα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλάδες: Το πολεοδομικό για εκτός σχεδίου δόμηση που δίχασε Μύκονο και Σαντορίνη

Ελλάδα / Ακίνητα εκτός σχεδίου: Ο γγ Χωροταξίας εξηγεί αν η δόμηση σε οικόπεδα 8 στρεμμάτων επεκτείνεται και αλλού μετά τη Μύκονο και Σαντορίνη

Στους δύο δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων η δόμηση δεν επιτρέπεται, εκτός κι αν πρόκειται για εκτός σχεδίου οικόπεδα με εμβαδόν τουλάχιστον 8 στρέμματα
LIFO NEWSROOM