Φωτιά στην Κάρυστο: Τα 20 μέτρα έφτασαν οι φλόγες, νέες εκκενώσεις - Τι λέει ο δήμαρχος

Φωτιά στην Κάρυστο: Τα 20 μέτρα έφτασαν οι φλόγες, νέες εκκενώσεις - Τι λέει ο δήμαρχος Facebook Twitter
0

Ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, όσον αφορά στη φωτιά και έκανε λόγο για «δύσκολη νύχτα».

«Ήταν μία δύσκολη νύχτα. Είχαμε πάνω από 5 μποφόρ. Όλο το βράδυ δώσαμε άνισο αγώνα» ανέφερε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι φλόγες το βράδυ έφτασαν ακόμα και τα 20 μέτρα και οι πυροσβέστες και οι εθελοντές έδωσαν μάχη για να τις συγκρατήσουν.

Λίγο μετά τις 03:00 ειδοποιήθηκαν, μέσω του 112, οι κάτοικοι σε Λιβάδι και Καστρί να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο, ενώ λίγο μετά τις 06:00 νέο μήνυμα από το 112 καλούσε όσους βρίσκονταν στην περιοχή Πλατύς Γιαλός να εκκενώσουν, επίσης, προς Κάρυστο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, απαραίτητα είναι τα εναέρια μέσα καθώς η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο και είναι δύσκολη η προσέγγισή του από τις επίγειες δυνάμεις.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαντορίνη: Διεθνής ωκεανογραφική αποστολή μελετά την καλντέρα και το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο

Ελλάδα / Σαντορίνη: Διεθνής ωκεανογραφική αποστολή μελετά την καλντέρα και το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο

Η αποστολή HYDROMOX, που χρηματοδοτείται από τη βρετανική κυβέρνηση, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση των φυσικών μηχανισμών που διαμορφώνουν τον υποθαλάσσιο ηφαιστειακό χώρο
LIFO NEWSROOM