Φωτιά στο Παγγαίο: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Έχουν καεί πάνω από 10.000 στρέμματα

Φωτιά στο Παγγαίο: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις - 10.000 στρέμματα καμένα Facebook Twitter
Ελικόπτερο που επιχειρεί στην κατάσβεσης της φωτιάς/Φωτ.: Facebook
0

Συνεχώς ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στο Πάγγαιο Όρος στην Καβάλα, με τη φωτιά να καίει δασική έκταση για τέταρτη συνεχόμενη μέρα. 

Η φωτιά μέχρι αυτή την ώρα φέρεται ότι έχει κάψει πάνω από 10.000 στρέμματα δασικής έκτασης με χαμηλή βλάστηση. Οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο έχουν ενισχυθεί εκ νέου. Επιχειρούν 280 πυροσβέστες με 46 οχήματα, 25 πεζοπόρα τμήματα και πολύ μεγάλος αριθμός εθελοντών. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 8 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. 

Το βράδυ του Σαββάτου ο αέρας έστειλε τη φωτιά προς την πλευρά του Ροδολίβους Σερρών όπου και έχουν εστιάσει οι δυνάμεις της πυροσβεστικής. Από την πλευρά του Παγγαίου όρους που ανήκει στον νομό Καβάλας, η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Εξακολουθεί να καίει σε μεγάλα υψόμετρα πάνω από τα χωριά Μεσορόπη και Πλατανότοπος.   

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες δύο μηχανήματα του στρατού ένα του δήμου και πέντε ιδιωτών πραγματοποιούν διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών και δρόμων. 

Η περιοχή που καίει ωστόσο η φωτιά εξακολουθεί να είναι δύσβατη χωρίς να απειλεί ωστόσο κάποιον οικισμό. 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο 46χρονος οδηγός

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Προθεσμία έλαβε ο 46χρονος οδηγός που παρέσυρε τριμελή οικογένεια με το βανάκι που οδηγούσε

Ο πατέρας και η έγκυος μητέρα δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή ενώ ο δίχρονος γιος τους νοσηλεύεται εκτός κινδύνου - Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ
LIFO NEWSROOM