Γλυκά Νερά: Η Καρολάιν κοιμόταν λίγα λεπτά πριν πεθάνει, λέει η ιατροδικαστής- Ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος

Γλυκά Νερά: Η Καρολάιν κοιμόταν λίγα λεπτά πριν πεθάνει, λέει η ιατροδικαστής- Ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος Facebook Twitter
0

Απαντήσεις στα όσα ισχυρίζεται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, για το τι προηγήθηκε της δολοφονίας της συζύγου του, Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά, φαίνεται πως δίνει η κατάθεση που έκανε η ιατροδικαστής. 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, το θύμα κοιμόταν έξι λεπτά πριν από τη «διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου». 

Ανάμεσα στα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά είναι η ερμηνεία της ιατροδικαστή για τις καταγραφές της καρδιακής λειτουργίας από το ρολόι της 20χρονης, που φαίνεται να μην συμφωνούν με όσα ισχυρίστηκε στην ομολογία του ο δράστης.

Στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς η ιατροδικαστής ανέφερε ότι ο θάνατος της 20χρονης επήλθε στο διάστημα από τις 4:05 έως τις 4:11 οπότε και καταγράφηκε απότομη αύξηση των καρδιακών παλμών. Μερικά λεπτά νωρίτερα, στις 3:58 οι καρδιακοί παλμοί της Καρολάιν δηλώνουν ένα άτομο που κοιμάται. 

«Από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτετε εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες», ανέφερε στην κατάθεσή της η ιατροδικαστής. 

«Από τις τιμές που μου αναφέρετε θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3:58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του», ανέφερε ακόμη. 

«Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11», σημείωσε ακόμη.  

Επίσης η ιατροδικαστής ανέφερε ότι ο θάνατος της 20χρονης δεν ήταν ακαριαίος. «Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος», κατέθεσε σχετικά. 

Τι κατέθεσε για την εξέταση του 33χρονου 

Αναφερόμενη στην εξέταση που έκανε στον 33χρονο δράστη, οχτώ ώρες μετά την κλήση της αστυνομίας για την υποτιθέμενη ληστεία στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, η ιατροδικαστής είπε ότι ο πιλότος δεν έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά. 

Η ιατροδικαστής τόνισε πως αποκλείεται «ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίοεγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας». 

Η κατάθεση της «ψυχολόγου» 

Η γυναίκα που ελέγχεται ποινικά από την Εισαγγελία καθώς καταγγέλθηκε ότι εμφανιζόταν ως ψυχολόγος χωρίς να έχει πτυχίο και σχετική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, φαίνεται να είπε στους αστυνομικούς ότι το ζευγάρι απευθύνθηκε σε αυτήν το Νοέμβριο του 2020. 

Η μάρτυρας είπε πως την βρήκε ο 33χρονος μέσω ιστοσελίδας στην οποία υπάρχει αγγελία με το βιογραφικό της και το τηλέφωνο του γραφείου της. 

«Ο λόγος που με προτίμησαν είναι η προηγούμενη ιδιότητα μου ως μαία, δεδομένου ότι όταν ήρθαν σε μένα είχαν ήδη την μπέμπα τους. Η πρώτη μας επικοινωνία ήταν 14 Νοεμβρίου 2020 ενώ η πρώτη μας συνάντηση 17 Νοεμβρίου 2020. Οι συνεδρίες μας ήταν μια φορά την εβδομάδα για τον καθένα από τα παιδιά. Τα παιδιά  έκαναν ατομικά ψυχοθεραπεία, πλην ορισμένων περιπτώσεων χρειάστηκε να κάνουν μαζί», κατέθεσε.  

Σύμφωνα με την μάρτυρα, δράστης και θύμα πήγαιναν μαζί και με το μωρό τους στο γραφείο της: «Τα παιδιά ήταν πάρα πολύ γλυκά και συμπαθητικά. Όλοι τα συμπαθούσαμε και τα αγαπούσαμε στο γραφείο. Τις συνεδρίες τις διακόψαμε τον Φεβρουάριο που μας πέρασε. Τα παιδιά μου είπαν ότι ήταν εντάξει και δεν χρειαζόντουσαν περαιτέρω βοήθεια και κάπως έτσι διακόψουμε τις συνεδρίες», κατέθεσε ακόμη. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κώστας Σημίτης (1936-2025): «Στις αλλαγές προχωράς με συναινέσεις, κόντρα στο ρεύμα»

Ελλάδα / Κώστας Σημίτης (1936-2025): «Στις αλλαγές προχωράς με συναινέσεις, κόντρα στο ρεύμα»

Πολιτικοί και ακαδημαϊκοί που συνεργάστηκαν στενά με τον πρώην πρωθυπουργό επιχειρούν μια αποτίμηση της παρακαταθήκης που άφησε ως μία απ’ τις πιο σημαντικές και πολύπλευρες πολιτικές προσωπικότητες της νεότερης ιστορίας μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ