Περισσότεροi από 74 τόνοi προϊόντων με κρέας αλόγου καταναλώθηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με γράφημα και στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα Guardian. Πρόκειται για κρέας από ιπποειδή όπως άλογα, μουλάρια αλλά και γαϊδούρια. Συνολικά μέσα στο 2012 διατέθηκαν 60 τόνοι τέτοιου κρέατος στην Ευρώπη, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα.
Τη Δευτέρα η Nestle ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε dna αλόγου σε δύο από τα προϊόντα της, τα οποία διατίθενται σε Γαλλία και Ισπανία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, τα επίπεδα κρέατος αλόγου στα δυο αυτά προϊόντα ήταν πάνω από το όριο του 1%.
σχόλια