H Airbnb έλαβε 188 αιτήματα από τις αρχές, για πληροφορίες χρηστών μέχρι στιγμής το 2016, όπως αναφέρεται στην πρώτη έκθεση διαφάνειας που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Η έκθεση διαφάνειας δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή και θα ενημερώνεται πλέον ετησίως. Άλλες εταιρείες, όπως η Google και το Facebook, έχουν επίσης δημοσιοποιήσει παρόμοιες εκθέσεις σχετικά με αιτήματα για στοιχεία χρηστών από τις αρχές επιβολής του νόμου.
Σε 82 από αυτά τα αιτήματα προς την Airbnb, ορισμένα δεδομένα χρηστών αποκαλύφθηκαν. Αυτό σημαίνει πως η Airbnb σημειώνει ποσοστό συμμόρφωσης 43,6 τοις εκατό καθώς το σύνολο των αιτημάτων αφορούσε 172 λογαριασμούς χρηστών.
Τα περισσότερα αιτήματα προέρχονταν από τη Γαλλία, όπου 42 έρευνες οδήγησαν την Airbnb να αποκαλύψει πληροφορίες για 22 περιπτώσεις με 25 εμπλεκόμενους λογαριασμούς.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθούν με 31 αιτήματα και 21 περιπτώσεις στις οποίες δόθηκαν στοιχεία και η Γερμανία με 25 και 7 αντιστοίχως.
Μόνο 21 χώρες υπέβαλαν τέτοια αιτήματα ενώ η Airbnb δραστηριοποιείται συνολικά σε 191 χώρες και 35.000 μεγάλες πόλεις. Την ίδια ώρα, μόνο πέντε αιτήσεις κατηγοριοποιούνται ως καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, και Airbnb λέει ότι ανταποκρίθηκε σε όλες χωρίς να δίνει περισσότερα στοιχεία για αυτές.
Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι αποκαλύπτει πληροφορίες για το χρήστη όταν απαιτείται να το πράξει από το νόμο ή όταν έχει αποδείξεις που την κάνουν να πιστέψει πως κάτι τέτοιο θα προστατεύσει την ασφάλεια της εταιρείας ή τους χρήστες της υπηρεσίας.
Μεταξύ των 21 χωρών που κατέθεσαν αίτημα για δημοσιοποίηση στοιχείων είναι και η Ελλάδα η οποία εμφανίζεται να το έχει πράξει μόνο για μια περίπτωση. Σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας όμως το αίτημα δεν έγινε δεκτό και τα στοιχεία των χρηστών για την υπόθεση δεν δόθηκαν στις αρχές.
Συνολικά, από το 2008 οι χρήστες της Airbnb έχουν ξεπεράσει τους 100.000.000.