Η ακρίβεια στο ρεύμα πλήττει και τους οίκους ανοχής- Σβήνουν κλιματιστικά και φώτα

Δωμάτια με κρεβάτι Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
0

Η ενεργειακή ακρίβεια έχει βάλει «φρένο» στην κατανάλωση ρεύματος, μεταξύ άλλων και στους οίκους ανοχής.

Από την αρχή του lockdown μέχρι σήμερα οι οίκοι ανοχής αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, εξαιτίας των λουκετών αλλά και των λογαριασμών, με αποτέλεσμα όσοι έχουν παραμείνει ανοικτοί να προσπαθούν να προσαρμοστούν προκειμένου να επιβιώσουν.

Όπως εξηγεί στο ThessToday.gr η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας (Σ.Ε.Π.Ε.), Έλλη Κανελλοπούλου, προ πανδημικής – οικονομικής κρίσης οι οίκοι ανοχής λειτουργούσαν επί 24ώρου βάσεως τα air-condition, κάτι το οποίο, πλέον, δεν συμβαίνει. 

«Ο λογαριασμός ρεύματος για έναν μέσο οίκο ανοχής ανέρχεται στα 1.000 ευρώ – ενδεχομένως και περισσότερο. Οπότε όλοι μας λαμβάνουμε τα μέτρα μας, προσπαθώντας να μειώσουμε την κατανάλωση. Πολλοί πλέον κλείνουν τα κλιματιστικά στα δωμάτια όταν δεν υπάρχει πελάτης, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναμονή μέχρι να δροσιστεί. Παλαιότερα βέβαια δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο, απλώς πλέον είναι μια έκτακτη λύση, όπως φυσικά και το να κλείνουμε τα φώτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξηγεί η πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Ε., η ακρίβεια έχει οδηγήσει σε λουκέτα και αύξηση της παράνομης εργασίας. 

«Οι νόμιμες εργαζόμενες στους οίκους ανοχής αγγίζουν μόλις το 6%, ενώ το ποσοστό των παράνομων έχει εκτοξευτεί πάνω από το 90%. Αυτό που θα γίνει είναι ότι θα τα κλείσουν όλοι και οι εργαζόμενοι του χώρου θα βγουν στους δρόμους, κάτι το οποίο ήδη παρατηρείται σε πολύ μεγάλο βαθμό», αναφέρει.

«Τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης. Ο κίνδυνος είναι καθημερινός και έχουμε φτάσει σε σημείο που λέμε ότι "δεν βγαίνουμε"», προσθέτει.

Επιπλέον υποστηρίζει ότι έχουν αυξηθεί τα ραντεβού κατ' οίκον, σε χώρους όπως ξενοδοχεία ή διαμερίσματα βραχυχρόνιων μισθώσεων.

«Γίνεται χαμός στο διαδίκτυο. Υπάρχει άμεση επαφή πελάτη – εργαζόμενου και το ραντεβού πλέον γίνεται στον χώρο που επιθυμεί ο καθένας. Αυτό είναι πρόβλημα για εμάς, καθώς όταν ο πελάτης δεν έρχεται στον οίκο ανοχής που λειτουργεί νόμιμα, καταφεύγει σε αυτές τις λύσεις που στο τέλος της ημέρας δυσκολεύουν εκείνους που πληρώνουν τους λογαριασμούς», λέει η Έλλη Κανελλοπούλου.

Με πληροφορίες ThessToday

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργαζόμενοι του Allou Fun Park καταγγέλλουν απλήρωτους μισθούς και εργατικά ατυχήματα

Ελλάδα / Allou Fun Park: Απλήρωτους μισθούς και εργατικά ατυχήματα καταγγέλλουν σωματεία

«Το Σωματείο προειδοποίησε για ζητήματα που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια» τονίζουν οι εργαζόμενοι - Η ανακοίνωσή του και το κείμενο του Σωματείου Εμποροϋπαλληλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά
LIFO NEWSROOM