Η διαδρομή του φακέλου με εκρηκτικά που εστάλη στον Σόιμπλε από την Ελλάδα - Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Η διαδρομή του φακέλου με εκρηκτικά που εστάλη στον Σόιμπλε από την Ελλάδα - Πού επικεντρώνονται οι έρευνες Facebook Twitter
0

Στον τρόπο με τον οποίο ο φάκελος με εκρηκτικά, που εστάλη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, πέρασε από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και στη διαδρομή που ακολούθησε, εστιάζονται σε πρώτη φάση οι έρευνες Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ασχολείται από ελληνικής πλευράς με την υπόθεση. 

Υπενθυμίζεται ότι δέμα εντοπίστηκε χθες το πρωί στο ταχυδρομείο του υπουργείου στο Βερολίνο, όπου και εξουδετερώθηκε. Όπως έγινε γνωστό, το δέμα στάλθηκε από την Αττική και ανέγραφε ως φερόμενο αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη και παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Νωρίτερα σήμερα, η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/ FAI» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου φακέλου. 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ελληνικές αρχές, περιμένουν από τη γερμανική αστυνομία τα πλήρη στοιχεία που περιέχονται στον φάκελο, αλλά και σε ό,τι αφορά στον τύπο του εκρηκτικού μηχανισμού, (συνδεσμολογία, εκρηκτική ύλη, κ.λ.π.), ώστε να υπάρχει μια αφετηρία για την έρευνα.

Ωστόσο, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι ο παγιδευμένος φάκελος ταχυδρομήθηκε από κουτί των ΕΛ.ΤΑ στο κέντρο της Αθήνας και όχι από κατάστημα με υπάλληλο, την προηγούμενη μέρα από την παραλαβή του στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνο, δηλαδή στις 14 Μαρτίου. 


Από το κουτί έφτασε αρχικά στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ στο Κρυονέρι και από εκεί μεταφέρθηκε με όλη την αλληλογραφία στο αεροδρόμιο. Όπως έγινε γνωστό, η αλληλογραφία περνάει πάντα από τα ειδικά μηχανήματα και ύστερα φορτώνεται στα αεροπλάνα, αλλά άγνωστο για ποιο λόγο, ο παγιδευμένος φάκελος δεν εντοπίστηκε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM