Η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση για τον εκκεντρικό «πατέρα Κλεομένη»

Η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση για τον εκκεντρικό «πατέρα Κλεομένη» Facebook Twitter
2

Στην εποχή των social media ο καθένας διεκδικεί το δικαίωμά του στα κατά Γουόρχολ, «δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας».

Tα δικά του λεπτά δόξας φαίνεται πως εξαργυρώνει το τελευταίο διάστημα ο αυτοαποκαλούμενος «πατήρ Κλεομένης».

Ο εν λόγω ρασοφόρος, αγνώστων λοιπών στοιχείων, γυρνάει στα σοβαρά διάφορα βιντεάκια όπου εμφανίζεται να επιτίθεται κατά ATM τράπεζας, να καταστρέφει κινητά και να βανδαλίζει δημόσια γλυπτά.

Τελευταίο του «χτύπημα» η ενέργειά του να ρίξει αυγά στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων της Λάρισας.

Τα καμώματα του «πατέρα Κλεομένη», ωστόσο, πέρα από τη δημοσιότητα που έλαβαν, προκάλεσαν και την άμεση παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι «ουδεμία σχέση» έχει με τον αποκαλούμενο «πατέρα Κλεομένη», ενώ όπως τονίζεται ο συγκεκριμένος ρασοφόρος δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

«Κατά το τελευταίο διάστημα αναρτώνται στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημένοι βανδαλισμοί μνημείων και εγκαταστάσεων και υβριστικές δηλώσεις ρασοφόρου, ο οποίος αυτοαποκαλείται "πατήρ Κλεομένης" και δηλώνει ότι ενεργεί προς υπεράσπιση της ορθοδόξου πίστεως. Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον Λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς όσους πλήττονται από τις ενέργειές του.

Με αφορμή την παραπάνω περίσταση, καλούμε τον λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της ορθόδοξης Εκκλησίας».

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM