Ισόβια στον παιδοκτόνο για τη στυγερή δολοφονία της 6χρονης Στέλλας

Ισόβια στον παιδοκτόνο για τη στυγερή δολοφονία της 6χρονης Στέλλας Facebook Twitter
1

Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε, το βράδυ της Τετάρτης, ο 62χρονος πρώην αστυνομικός, Ιωάννης Εικοσπεντάκης, για τη δολοφονία της 6χρονης κόρης του Στέλλας, τον Απρίλιο του 2017.

Ο πρώην αστυνομικός κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Μάλιστα οι δικαστές επέβαλλαν στον κατηγορούμενο και επιπλέον ποινή φυλάκισης δυο ετών, για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού.

Υιοθετώντας πλήρως την εισαγγελική πρόταση, οι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό της υπεράσπισης του κατηγορουμένου για «μειωμένο καταλογισμό» - ομόφωνα και σε αυτή την περίπτωση.

Άλλωστε στον 62χρονο δεν αναγνωρίστηκε ούτε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου ούτε αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Την ώρα που ο 62χρονος παιδοκτόνος άκουγε την απόφαση των δικαστών, η μητέρα της Στέλλας ξέσπαγε σε λυγμούς.

Η υπόθεση είχε σοκάρει την ελληνική κοινωνία, όταν το σώμα της 6χρονης είχε βρεθεί σε κάδο απορριμμάτων μέσα σε πλαστικές σακούλες, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα.

Την ημέρα της δολοφονίας η μητέρα ήταν στο νοσοκομείο, καθώς είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Όπως κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον σύζυγό της, εκείνος είχε υποστηρίξει πως άγνωστοι είχαν πάρει το παιδί από το κρεβάτι του.

«Μου είπε: "Μαζί με τα χρυσαφικά μας πήραν και τη Στελλίτσα". Πήγα στο σπίτι, βρήκα ένα χάος και το παιδί μου έλειπε. Έψαχνα να βρω ποιος ήταν ο λόγος να κλέψουν ένα παιδάκι».

Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο 62χρονος ομολογούσε πως ο ίδιος είχε σκοτώσει την κόρη του, επειδή, όπως υποστήριξε, το παιδί είχε αντιδράσει όταν εκείνος αποφάσισε να το πλύνει στη μπανιέρα.

Η ίδια τόνισε ότι ο κατηγορούμενος ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή με αγχολυτικά και αντιψυχωσικά (όπως κατέθεσε αργότερα πραγματογνώμονας ψυχίατρος) τα οποία «του δημιουργούσαν καταστολή».

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, το κοριτσάκι, που αντιμετώπιζε κινητικό πρόβλημα, πέθανε από ασφυξία.

«Θόλωσε το μυαλό μου»

Ο παιδοκτόνος απέφυγε σήμερα επανειλημμένως να αναφέρει το όνομα της κόρης του. 

 

«Είμαι κρατούμενος 11 μήνες στο ψυχιατρείο των φυλακών. Υπηρέτησα 29 χρόνια στην Αστυνομία. Έχω πάρει επαίνους από την υπηρεσία μου. Την συγκεκριμένη μέρα ήμουν στο σπίτι και με πήρε τηλέφωνο η συζυγος μου. Μου ζήτησε να την κάνω μπάνιο. Εκείνη δεν ήθελε. Την πήρα στην αγκαλιά μου. Φοβήθηκα μην ξυπνήσει τον Μάριο (σ.σ. τον δίδυμο αδελφό της 6χρονης) και της έκλεισα το στόμα για να μην κλαίει. Χωρίς να το καταλάβω το παιδάκι έχασε την αναπνοή του. Μου έμεινε στα χερια. Έκανα προσπάθεια να το επαναφέρω αλλά δεν τα κατάφερα. Θολωσε το μυαλό μου και έκανα ότι έκανα. Ζητώ ένα μεγάλο συγνώμη και από την συζυγό μου και από την κοινωνία».

Στο δεύτερο μισό της απολογίας του, ο 62χρονος μίλησε αρκετά για τους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσε με τη σύζυγό του, και το κατά πόσο της συμπαραστάθηκε οικονομικά μετά τη δολοφονία της κόρης τους. 

Όπως κατέθεσε η μητέρα, την ημέρα της κηδείας της Στέλλας, ο σύζυγος της, κρατούμενος στη ΓΑΔΑ, έκανε μεταφορά χρημάτων από τον κοινό τους λογαριασμό, αφήνοντας μέσα ένα μικρό ποσό.

«Εγώ έψαχνα να κάνω την κηδεία της Στέλλας και αυτός ήθελε να κατοχυρωθεί μην του πάρω τα χρήματα», είπε.

«Μόνο δύο λεπτά»

«Έπεσα από τα σύννεφα κύριε κατηγορούμενε. Συνέχεια για τα λεφτά μιλάτε στην απολογία σας. Μόνο 1 με 2 λεπτά αναφερθήκατε στην κόρη σας...», σχολίασε ο εισαγγελέας της έδρας κ. Ματθαίος Μάκος.

«Εγώ τα αγαπάω τα παιδιά, όπου μπορούσα να τα βοηθήσω τα βοήθησα» απάντησε ο συνταξιούχος αστυνομικός.

Ακολούθησε η παρακάτω στιχομυθία:

Εισαγγελέας: Ήταν τόσο σημαντικό για σας να μην ξυπνήσει ο γιος σας; Γιατί να μην ξυπνήσει;

Κατηγορούμενος: Δεν ήθελα να τον ξυπνήσω 

Εισαγγελέας: Δεν σκεφτήκατε ότι το παιδί σας έσκαγε όταν της κλείνατε το στόμα;
Κατηγορούμενος: Όχι δεν το αντιλήφθηκα. Κοίταζα να δω αν ο γιος μου ξύπνησε μέσα στη φασαρία
Εισαγγελέας: Γιατί να μην ξυπνήσει ο γιος σας; Μήπως τον αγαπάτε λίγο παραπάνω;
Κατηγορούμενος: Όχι
Εισαγγελέας: Γιατί δεν πήρατε τηλέφωνο το 166;
Κατηγορούμενος: Θόλωσα, δεν ήξερα τι έκανα. Το παιδί σταμάτησε να κινείται και το άφησα στο καναπέ. Το κράτησα 3 με 4 λεπτά. Μετά το άφησα στον καναπέ. Του έκανα μαλάξεις για να το συνεφέρω αλλά δεν τα κατάφερα.
Εισαγγελέας: Αφού την αφήσατε στον καναπέ τι κάνατε;
Κατηγορούμενος: Την έβαλα σε μια σακούλα. Σε σακούλες και την πέταξα.
Εισαγγελέας: Δε μου αρέσει η λέξη την «πέταξα»; Για το παιδί σας μιλάτε.
Πρόεδρος: Δεν καταλάβατε ότι το παιδί σας αντιστεκόταν;
Κατηγορούμενος: Όχι δεν το κατάλαβα
Πρόεδρος: Αφήσατε τη σορό της στον κάδο και μετά τι κάνετε;
Κατηγορούμενος: Ανακάτεψα το σπίτι για να φανεί σαν διάρρηξη και μετά με πήρε ο ύπνος.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του πάντως, ο κατηγορούμενος δεν έπεισε τον εισαγγελέα της έδρας ότι ο πνιγμός της κόρης του ήταν «δυστύχημα».

Μάλιστα έπειτα από σειρά ερωτήσεων ο εισαγγελέας αναφώνησε χαρακτηριστικά «Κύριε κατηγορούμενε, μας κοροϊδεύετε;».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια