«Αναποφάσιστο» χαρακτηρίζει τον καιρό των επόμενων ημερών ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναφέροντας πως στην Ελλάδα αναμένεται να ζήσουμε τρεις εποχές σε μία εβδομάδα, που θα κλείσει με «σύντομη» κακοκαιρία.
Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί για «βαρυχειμωνιά» στο τέλος της εβδομάδας, με «ελεύθερη πτώση» της θερμοκρασίας, στην πρόγνωσή του για τον καιρό των επόμενων ημερών. Αυτή η «χειμωνιάτικου τύπου» κακοκαιρία θα είναι σύντομη, αλλά έντονη, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.
Αρχικά το φθινόπωρο θα έρθει έπειτα από το χειμωνιάτικο σκηνικό που διαμορφώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, επισήμανε ο μετεωρολόγος για τον καιρό των αμέσως επόμενων ημερών. «Γρήγορα όμως, θα κυριαρχήσει η άνοιξη οδηγώντας τον υδράργυρο κοντά στην Παρασκευή ακόμη και πάνω από τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου».
Ο μετεωρολόγος δημοσίευσε σχετικούς χάρτες για τον καιρό των επόμενων ημερών. Σύμφωνα με τον πρώτο, βροχές θα επηρεάσουν μέχρι και την Τετάρτη το πρωί αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα, ενώ έντονα φαινόμενα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένονται προς τα δυτικά και το ανατολικό – νοτιοανατολικό Αιγαίο. Ο δεύτερος χάρτης δείχνει ότι η θερμοκρασία της Παρασκευής θα είναι κατά περίπου 10 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Καιρός: Πότε αναμένεται η πτώση θερμοκρασίας
Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, «τα περισσότερα προγνωστικά στοιχεία “θέλουν” η εβδομάδα να κλείνει με σύντομη μεν έντονη δε χειμωνιάτικου τύπου κακοκαιρία, η οποία θα οδηγήσει τον υδράργυρο σε ελεύθερη πτώση». Ο μετεωρολόγος προσθέτει πως η κακοκαιρία «θα φέρει και αξιόλογες χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα προς την κεντρική και βόρεια Ελλάδα».
Κλείνοντας ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε ότι «τις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε με πιο σταθερά δεδομένα την όλη κατάσταση μιας και το ατμοσφαιρικό βουνό που θα απλωθεί τα επόμενα 24ωρα σε μεγάλο τμήμα της Μεσογείου και που θα οδηγήσει σε υψηλές θερμοκρασίες, θα ασκήσει μεγάλη πίεση στον πολικό αέρα που θα κατέβει σε πιο χαμηλά γεωγραφικά πλάτη προς το τέλος της εβδομάδας με αποτέλεσμα την μεγάλη αβεβαιότητα ως προς την ένταση με την οποία θα φτάσει αυτό το ψυχρό κύμα στην περιοχή μας».