Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία Genesis με τοπικές βροχές και καταιγίδες ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο σύμφωνα με το meteo.
Οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ αναμένονται και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης.
Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στις Σποράδες, στις παράκτιες περιοχές της Θεσσαλίας και στην Εύβοια.
Σταδιακά έως το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, σημειώνεται όμως ότι τα ισχυρότερα αναμένονται στα ηπειρωτικά.
Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει στην Μακεδονία, στην Ήπειρο αλλά και στα ορεινά της υπόλοιπης Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις πρώτες βραδινές ώρες.
Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι, οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 28, στην Ήπειρο από 15 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 19 έως 28, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 19 έως 27 και στην Κρήτη από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας ήταν ο όγκος νερού καθώς χθες έως τις 18:30 περίπου το μεγαλύτερο ύψος βροχής μεταξύ των σταθμών του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr καταγράφηκε στην Πάρνηθα (52 χιλιοστά) και ακολούθησε η Στενή Ευβοίας (51 χιλιοστά), η Ραφήνα (50 χιλιοστά), η Θάσος (47 χιλιοστά), τα Δίκαια Έβρου (42 χιλιοστά) και ο Νέος Μαρμαράς Χαλκιδικής (41 χιλιοστά).
Παράλληλα, το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περίπου 8.300 κεραυνούς έως την ίδια ώρα.