Ο καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο πολυβραβευμένος Έλληνας επιστήμονας που κατάφερε να λύσει τον γρίφο του Nash, μίλησε για το έργο, τη ζωή του, τα μαθηματικά, τα φοιτητικά του χρόνια αλλά και πώς τον έμαθαν οι Έλληνες λόγω του Σάκη Ρουβά.
Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Βίκυς Φλέσσα, αναφέρθηκε στην στιγμή που έγινε γνωστός στους περισσότερους Έλληνες λόγω της ήττας του Σάκη Ρουβά στην Eurovision.
Όπως εξήγησε, αφορμή στάθηκε ένα μήνυμα στο Twitter το 2009, όταν ένας άγνωστος χρήστης έγραψε: «Ρε παιδιά τι χώρα είμαστε εμείς, που κλαίμε που δεν πήραμε το βραβείο στην Eurovision, αλλά δεν χαιρόμαστε που πήραμε το καλύτερο βραβείο στην επιστήμη των υπολογιστών;».
Κάπως έτσι έγινε τότε viral το «#Σάκης ή Δασκαλάκης» στο οποίο αναφέρθηκε χθες ο διεθνής Έλληνας επιστήμονας.
«Το 2009 αποφασίζει ο διεθνής οργανισμός επιστήμης των υπολογιστών ACM να μου δώσει το βραβείο καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην επιστήμη των υπολογιστών. Η ανακοίνωση έγινε συγχρόνως με τη Eurovision, όπου εκείνη τη χρονιά ο Σάκης Ρουβάς είχε αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα και όλος ο κόσμος περίμενε με αγωνία ο Σάκης να πάρει το πρώτο βραβείο. Δυστυχώς ο Σάκης δεν πήρε το πρώτο βραβείο και υπήρχε μία γενική κατήφεια στους Ελληνες. Κάποιος στο Τwitter, τον οποίο δεν γνωρίζω, έστειλε ένα tweet στους φίλους του νομίζω, το οποίο έλεγε «Σάκης ή Δασκαλάκης» και γράφει ένα μικρό μήνυμα τύπου «ρε παιδιά, τι χώρα είμαστε εμείς που κλαίμε που δεν πήραμε το βραβείο στη Eurovision αλλά δεν χαιρόμαστε που πήραμε το καλύτερο βραβείο στην επιστήμη των υπολογιστών». Μετά από αυτό το tweet, λοιπόν, ένας blogger, μάλλον φοιτητής του Πολυτεχνείου, έγραψε ένα ίδιο post με τα ίδια παράπονα, με αποτέλεσμα αυτό να διαδοθεί και εγώ να γίνω γνωστός στους Ελληνες», αποκάλυψε ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.
σχόλια