Μόνο το σενάριο της αυτοχειρίας αποκλείει κατηγορηματικά ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, για την υπόθεση θανάτου του Βασίλη Καλογήρου στη Λάρισα.
Ο ιδιωτικός ερευνητής που η οικογένεια του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου είχε ορίσει για την υπόθεση, λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή του από τη Λάρισα στις 30 Δεκεμβρίου, κ. Τσούκαλης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο ΕΡΤNews, σχολίασε τις εξελίξεις γύρω από τον θάνατό του.
Ο Γιώργος Τσούκαλης χαρακτήρισε την υπόθεση ως «τον πιο παράξενο θάνατο της καριέρας του», ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του 39χρονου, μόνο το σενάριο της αυτοχειρίας μπορεί με βεβαιότητα να αποκλείσει.
«Για να το πει η οικογένεια, όπου πρόκειται για μία πολύ σοβαρή οικογένεια με δομημένη σκέψη, μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό που λέει η μητέρα του Βασίλη» επισήμανε. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα ερωτήματα που προκύπτουν, όπως το ότι «την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Βασίλης έφυγε 17:10 και στις 20:00 ένα ζευγάρι τον είδε στο Κηποθέατρο, στον Πηνειό και μετά από 50 μέρες βρίσκεται η σορός του 18 χιλιόμετρα μακριά».
«Ο Βασίλης ήταν ένας περιπατητής, δεν ήταν ούτε μαραθωνοδρόμος ούτε εκπαιδευμένος να περπατάει τόσες ώρες, όπου με υπολογισμούς θα χρειαζόταν συνολικά 7-8 ώρες. Έφτασε την ίδια μέρα; Έφτασε την άλλη μέρα; Διανυκτέρευσε; Κάπου έφτασε μόνος του;» διερωτήθηκε ο κ. Τσούκαλης.
Σχετικά με το σημείο που βρέθηκε η σορός του Βασίλη Καλογήρου, σε λόφο του Τυρνάβου, ανέφερε πως «ο κτηνοτρόφος λέει ότι τα σκυλιά γάβγιζαν τις τέσσερις τελευταίες μέρες. Τις προηγούμενες γιατί δεν γάβγιζαν; Επίσης υπάρχει ο κυνηγός ο οποίος λέει ότι πήγε με συγχωριανούς του για κυνήγι Τις πρώτες 15 μέρες του Ιανουαρίου με σκυλιά κυνηγετικά. Μήπως όμως τα σκυλιά έπρεπε να τον είχαν εντοπίσει;».
«Αν έχουμε την υπομονή και περιμένουμε τις ιατροδικαστικές εκθέσεις οι οποίες πιστεύω σε 15-20 μέρες θα είναι πλήρεις, σίγουρα θα μάθουμε τι έγινε. [...] Με τη σάρωση των κινητών στη συγκεκριμένη περιοχή τις 50 τελευταίες μέρες, δηλαδή ποια τηλέφωνα βρέθηκαν στο σημείο τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με το περιβάλλον, με τις κτηνοτροφικές μονάδες, με τους κατοίκους και άλλα εντελώς άγνωστα μπορεί να φωτίσουν το πεδίο των ερευνών μας», κατέληξε.