Lockdown: Πώς θα λειτουργήσουν τα εποχικά καταστήματα από Δευτέρα – Τα ωράρια και οι κανόνες

Lockdown: Πώς θα λειτουργήσουν τα εποχικά καταστήματα από Δευτέρα – Τα ωράρια και οι κανόνες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε διευκρινίσεις για το πώς και ποιες ώρες θα λειτουργούν τα εποχικά καταστήματα τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, προχώρησε ο ΓΓ Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ειδικότερα, ο κ. Σταμπουλίδης, κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, ανακοίνωσε ότι για την μετάβαση στο κατάστημα απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης ή και χειρόγραφη βεβαίωση για (Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ).

Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 7 π.μ. έως και τις 8:30 μ.μ. Σχετικά με τον πληθυσμό εντός των καταστημάτων θα ισχύουν: Αναλογία ατόμων ανά τ.μ. 4 άτομα ανά 100 τμ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για κάθε 15 τ.μ.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας προστασίας τόσο από το προσωπικό εργασίας όσο και από τους πελάτες/επισκέπτες.
Απαιτείται η τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ ατόμων, ενώ συνίσταται η μη χρήση ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί ωστόσο αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%.


Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα ισχύουν όλα τα παραπάνω για τα εποχικά καταστήματα ορίζεται η 7η Δεκεμβρίου 2020 έως και τις 8 Ιανουαρίου 2021.

Όπως τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης, είναι σημαντικό να τηρήσουν όλοι πολίτες τους κανόνες γιατί «η συμπεριφορά μας θα κρίνει τα επόμενα βήματα και τις αποφάσεις για τα περιοριστικά μέτρα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ -------- Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ελλάδα / Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ο χορευτής Errik Nour που άφησε την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρό του στην εμπόλεμη Ουκρανία μιλάει στην LiFO για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την καθημερινότητα σε μια πόλη που αγαπάει τις τέχνες, αλλά ζει με τον εφιάλτη του πολέμου και το Πάσχα που (δεν) μοιάζει με το ελληνικό
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ