Ο διάσημος Τούρκος σεφ Νουσρέτ Γκιοκτσέ ανοίγει και δεύτερο εστιατόριο στη Μύκονο, όπου θα σερβίρει «ολόχρυσα» μπέργκερ.
Οι συζητήσεις με Έλληνες επιχειρηματίες του νησιού ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και το νέο "Salt Bae" θα ανοίξει στην πλατεία Γουμένιο και θα μπορεί να υποδεχτεί έως και 180 πελάτες. Οι προσλήψεις θα έχουν ολοκληρωθεί έως και το τέλος Απριλίου ώστε να ανοίξει εγκαίρως τις πύλες του για τη φετινή σεζόν.
Σε αντίθεση με το Nusr-Et, το νέο εστιατόριο θα εστιάζει αποκλειστικά στα μπέργκερ και συγκεκριμένες επιλογές μπριζόλας. Οι χρεώσεις θα είναι ανάλογες του «χρυσού» εγχειρήματος και του ανταγωνισμού στο νησί των ανέμων, αφού για ένα και μόνο μπέργκερ οι τιμές θα ξεκινούν από τα 40 ευρώ.
Στο μενού θα βρίσκεται φυσικά και το χρυσό burger, με μπριός που θα είναι καλυμμένο από φύλλα βρώσιμου χρυσού. Μία μερίδα θα κοστίζει 170 ευρώ. Όσο για τις «επίχρυσες» μπριζόλες, κάθε μία θα κοστίζει τουλάχιστον 350 ευρώ ενώ οι τιμές για τα πανάκριβα κρασιά θα μπορούν να κινηθούν και ακόμα ψηλότερα.
Ο Τούρκος σεφ που διευθύνει άλλα 21 εστιατόρια παγκοσμίως θα επενδύσει περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ στο νέο του εγχείρημα, εν αναμονή τζίρων που ίσως ξεπεράσουν τα 4 εκατομμύρια ευρώ φέτος το καλοκαίρι.
Αγοράζει και σπίτι
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο Salt Bae έψαχνε από πέρυσι να αγοράσει μια μόνιμη κατοικία στο νησί, μετά την πρώτη επιτυχημένη σεζόν του πρώτου του εστιατορίου του .
Τελικά βρήκε ένα ακίνητο που του έκανε εντύπωση πολύ κοντά στη «Χώρα» - μία βίλα περίπου 300 τετραγωνικών μέτρων της δεκαετίας του 1990 που σκοπεύει να ανακαινίσει. Οι τελικές υπογραφές θα μπουν στα συμβόλαια τις επόμενες ημέρες και οι τίτλοι ιδιοκτησίας αναμένεται να αλλάξουν χέρια για δύο εκατομμύρια ευρώ.