Πώς εξελίσσεται ο εμβολιασμός ανά Περιφερειακή Ενότητα σε όλη τη χώρα

Πώς εξελίσσεται ο εμβολιασμός ανά Περιφερειακή Ενότητα σε όλη τη χώρα Facebook Twitter
0

Η πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα ανά περιφερειακή ενότητα, καταγράφεται καθημερινά στην εξειδικευμένη εφαρμογή του iMEdD Lab για τον COVID-19.

Στις νήσους Κέα και Κύθνο, το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί αγγίζει το όριο του 70%, το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς σηματοδοτεί το τείχος ανοσίας έναντι του ιού. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στις Περιφερειακές Ενότητες Κέας – Κύθνου, Μήλου και Ιθάκης έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από τους μισούς (50%) κατοίκους. Ακολουθεί ο Βόρειος Τομέας της Αθήνας και οι Περιφερειακές Ενότητες Καρπάθου, Ικαρίας, Σποράδων και Άνδρου.

Οι εμβολιασμοί ανά περιφερειακή ενότητα:

Η συντριπτική πλειονότητα των διασωληνώσεων αφορούν μη εμβολιασμένους και στόχος της κυβέρνησης είναι το ποσοστό των 60άρηδων που θα έχουν εμβολιαστεί έως το τέλος Μαΐου, να ανέλθει από το 75% στο 80% ή ακόμη και στο 90%.

Στα στα 1.517 εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν εντός του ΕΣΥ, θα προστεθούν τουλάχιστον 300 κέντρα εμβολιασμού σε ιδιωτικές δομές υγείας. Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες 30 έως 44 ετών να κάνουν το εμβόλιο επιλογής τους, με την προσεχή Παρασκευή να ανοίγει για άτομα ηλικίας 40-44 ετών.

Τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr και για τους πολίτες ηλικίας 18-29 ετών. Ο εμβολιασμός αυτής της ηλικιακής ομάδας θα γίνει σε δύο φάσεις. Πρώτα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ομάδα 25-29 ετών και στη συνέχεια για την ομάδα 18-24 ετών.

Πώς εξελίσσεται ο εμβολιασμός ανά Περιφερειακή Ενότητα της Ελλάδας Facebook Twitter
Πώς εξελίσσεται ο εμβολιασμός ανά Περιφερειακή Ενότητα της Ελλάδας Facebook Twitter
Πώς εξελίσσεται ο εμβολιασμός ανά Περιφερειακή Ενότητα της Ελλάδας Facebook Twitter
Πώς εξελίσσεται ο εμβολιασμός ανά Περιφερειακή Ενότητα της Ελλάδας Facebook Twitter
Πώς εξελίσσεται ο εμβολιασμός ανά Περιφερειακή Ενότητα της Ελλάδας Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Λειτουργούσα μηχανικά, ήμουν χαμένη» – Η περιγραφή για τις τελευταίες στιγμές της Ίριδας

Ελλάδα / Ρούλα Πισπιρίγκου: «Λειτουργούσα μηχανικά, ήμουν χαμένη» – Η περιγραφή για τις τελευταίες στιγμές της Ίριδας

Στην απολογία της, η Πισπιρίγκου αναφέρθηκε και στη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη, δηλώνοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα παιδιά της
LIFO NEWSROOM
Η ανάρτηση της κόρης της Σοφίας Βόσσου για τον Βασίλη Δημάκη: «Θα σ’ αγαπάω όσο αναπνέω»

Ελλάδα / Η ανάρτηση της κόρης της Σοφίας Βόσσου για τον Βασίλη Δημάκη: «Θα σ’ αγαπάω όσο αναπνέω»

Ο 47χρονος κρατούμενος, που είχε καταδικαστεί για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από συγκρατούμενούς του, νωρίς το πρωί της Παρασκευής
LIFO NEWSROOM
Παπαζάχος για Σαντορίνη: «Γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο ενός ισχυρότερου σεισμού»

Ελλάδα / Παπαζάχος για Σαντορίνη: «Γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο ενός ισχυρότερου σεισμού»

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι της Σαντορίνης θα πρέπει να δείξουν υπομονή, καθώς το φαινόμενο δεν αναμένεται να εκτονωθεί άμεσα. «Δεν θα βγούμε τόσο γρήγορα από αυτή την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Ελλάδα / Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε στα Ιωάννινα και 40 ημέρες μετά εντοπίστηκε νεκρός σχεδόν 800 μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή που φοιτούσε
LIFO NEWSROOM