Προς επίταξη 200 ιδιωτικές κλίνες για κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη- Έληξε το τελεσίγραφο

Προς επίταξη 200 ιδιωτικές κλίνες για κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη- Έληξε το τελεσίγραφο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Σε επίταξη 200 κλινών για κορωνοϊό, σε ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη, προχωρά το υπουργείο Υγείας- σύμφωνα με το ΑΠΕ- καθώς έληξε το σχετικό τελεσίγραφο που είχε δώσει.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε οριακό σημείο, λόγω της μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού. Μια περιφερειακή ενότητα στην οποία καταγράφηκαν 774 νέα κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Το υπουργείο Υγείας είχε δώσει τελεσίγραφο έως τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης να ορίσουν 200 κλίνες για νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό, προκειμένου «να εξασφαλιστεί η συνέχιση της ομαλής νοσηλείας των νοσηλευομένων τους και η εύρυθμη λειτουργία των κλινικών τους και να αποφευχθεί η λήψη αναγκαστικών μέτρων της καθολικής επίταξης».

Ένα τελεσίγραφο, που ήρθε μετά τις «έγγραφες και προφορικές προσκλήσεις» του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο και την αρνητική στάση των ιδιωτικών κλινικών για εθελοντική διάθεση κλινών για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό, όπως επίσης ανέφερε αυτό.

Προς επίταξη 200 ιδιωτικές κλίνες για κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη- Έληξε το τελεσίγραφο Facebook Twitter

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός, δήλωσε ότι είχε ενημερώσει το υπουργείο Υγείας για την αρνητική απόφαση των συναδέλφων του.

«Από το υπουργείο μας είχαν ενημερώσει πριν από ένα μήνα ότι θα χρειαστούν επιπλέον κλίνες σε ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη. Το προηγούμενο Σάββατο είχαμε σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες αλλά αρνήθηκαν όλες οι κλινικές. Όλοι μου λένε ότι δεν μπορούν να μπερδέψουν τους ασθενείς με COVID-19 με αυτούς χωρίς COVID-19. Δεν έχουμε άλλωστε, την απαραίτητη εμπειρία για κάτι τέτοιο», είπε ο κ. Σαραφιανός στην ιστοσελίδα GRTimes.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακοπή δρομολογίων στον Προαστιακό μετά από τροχαίο - Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Ελλάδα / Προαστιακός: Ακινητοποιήθηκε συρμός στη σήραγγα των Αγίων Αναργύρων – Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Σύμφωνα με την εταιρεία αυτοκίνητο αφού πέρασε διάβαση του ΟΣΕ, προσέκρουσε πάνω στην προστατευτική μπάρα και φέρεται να προκάλεσε ζημιές σε καλώδια του δικτύου
LIFO NEWSROOM
Ο Νατσιός υπερασπίζεται την επίθεση στην Εθνική Πινακοθήκη και αμφισβητεί το δικαίωμα της τέχνης

Ελλάδα / Ο Νατσιός υπερασπίζεται την επίθεση στην Εθνική Πινακοθήκη και αμφισβητεί το δικαίωμα της τέχνης

Αναφερόμενος ειδικά στην επίθεση του βουλευτή του, ο Δημήτρης Νατσιός υποστήριξε: «Ο βουλευτής της Νίκης είναι βαθύτατα πιστός και, βλέποντας έργα που βανδαλίζουν το πρόσωπο της Παναγίας, έδρασε παρορμητικά. Κατανοώ την πράξη του»
LIFO NEWSROOM