Ρεκόρ αφίξεων προσφύγων και μεταναστών το τελευταίο 24ωρο

Ρεκόρ αφίξεων προσφύγων και μεταναστών το τελευταίο 24ωρο Facebook Twitter
Lefteris Partsalis / SOOC
0

Αριθμοί ρεκόρ που αφορούν αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, από το πρωί χθες Κυριακή μέχρι και σήμερα Δευτέρα.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο πέρασαν συνολικά 9.763 άνθρωποι. Από αυτά περίπου 1.500 πέρασαν στη Σάμο, περίπου 2.500 πέρασαν στη Χίο -όπου ας σημειωθεί δεν έχει παρατηρηθεί ανάλογα μεγάλος αριθμός αφίξεων- και οι υπόλοιποι, περισσότεροι από 5.000, πέρασαν στη Λέσβο.


Ο τελευταίος αριθμός ήρθε να προστεθεί στις περίπου 6.500 ανθρώπους που βρίσκονται ήδη στη Λέσβο, οι περισσότεροι στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Καταγραφής της Μόριας περιμένοντας την καταγραφή τους. Δεδομένου αυτού η κατάσταση στο Κέντρο είναι δύσκολη αφού οι υποδομές δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε τέτοιους μεγάλους αριθμούς αφίξεων οπότε και η διεκπεραίωση γίνεται δύσκολα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη άνδρας που είχε κρύψει 1,6 κιλό κοκαΐνης σε «καβάτζα»

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη άνδρας που είχε κρύψει 1,6 κιλό κοκαΐνης σε «καβάτζα»

Στο διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε ως «καβάτζα» εντοπίστηκαν περισσότερα από 1,6 κιλά κοκαΐνης, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «Vector»
LIFO NEWSROOM