Ρωσική πρεσβεία: Fake news τα περί ανάμειξης του Κρεμλίνου στις ευρωεκλογές

Ρωσική πρεσβεία: Fake news τα περί ανάμειξης του Κρεμλίνου στις ευρωεκλογές Facebook Twitter
EPA
0

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα διαψεύδει κατηγορηματικά τις φημολογίες περί ανάμειξης της Μόσχας στις επικείμενες ευρωεκλογές και στις κάλπες που θα στηθούν στην Ελλάδα.

Με διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter, η ρωσική πρεσβεία χαρακτηρίζει fake news του ισχυρισμούς περί δήθεν ρωσικής ανάμειξης σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα. 

«Οι ισχυρισμοί περί δήθεν ρωσικής ανάμειξης στα εσωτερικά ζητήματα και χειραγώγησης πληροφοριών δεν αξίζουν καν σχόλιο. Ανήκουν στη γνωστή πλέον κατηγορία του highly likely, η οποία είναι συνώνυμο των fake news», υπογραμμίζει η πρεσβεία, αφήνοντας έμμεσες αιχμές και κατά του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Χθες, ο Αμερικανός πρέσβης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για χειραγώγηση πληροφοριών και στην Ελλάδα, κάνοντας αναφορά και σε «ρωσικές προσπάθειες στην Εκκλησία, τις προσπάθειες υπονόμευσης του ρόλου του Οικουμενικού Πατριάρχη».

«Όλες οι ανοιχτές κοινωνίες μας είναι ευάλωτες σε αυτά τα νέα εργαλεία. Το μάθαμε αυτό με τον σκληρό τρόπο στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τις προεδρικές μας εκλογές. Έχουμε δει στοιχεία αυτού του είδους της χειραγώγησης των πληροφοριών στην Ελλάδα. Έχουμε δει τις ρωσικές προσπάθειες στην Εκκλησία, τις προσπάθειες υπονόμευσης του ρόλου του Οικουμενικού Πατριάρχη».

Η ρωσική πρεσβεία τονίζει πως «όσον αφορά στις σχέσεις Ρωσίας - Ελλάδας είναι ειλικρινείς, ανοιχτές, έντιμες και ικανές να αντέξουν οποιεσδήποτε εξωτερικές πιέσεις και παρεμβάσεις.

 

Από λάθος μετάφρασης στις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, το κανάλι είχε μεταδώσει πως ο Τζέφρι Πάιατ μίλησε για ενδείξεις ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές στην Ελλάδα. Ωστόσο η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προέβη στις απαραίτητες διευκρινίσεις σήμερα

Νωρίτερα πάντως, η ρωσική πρεσβεία είχε αναρτήσει και σχετικό σχόλιο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος υπογράμμισε ότι δύσκολα μπορεί να φανταστεί πώς «κάποιος λογικώς σκεπτόμενος άνθρωπος στην Ελλάδα ή τη Ρωσία μπορεί να σκεφτεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει συνωμοσίες εναντίον της Ελλάδας».

Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τα συγκεκριμένα σενάρια «σαχλαμάρες» και «ανοησίες».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την αστυνομία, στο διάστημα Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου πραγματοποίησε έξι διαφορετικές τηλεφωνικές παραγγελίες προϊόντων από εταιρεία εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής αξίας 1.153 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για παράνομη δομή απεξάρτησης – Τι αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για παράνομη δομή απεξάρτησης – Τι αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο βρέθηκαν δύο άτομα που εργάζονταν ως εθελοντές, καθώς και άτομα, τα οποία διέμεναν και ακολουθούσαν πρόγραμμα απεξάρτησης
LIFO NEWSROOM