Σεισμική έξαρση στις Κυκλάδες: Ασφαλή τα σχολικά κτήρια σε Σαντορίνη - Αμοργό, έδειξαν οι έλεγχοι

Σεισμική έξαρση στις Κυκλάδες: Ασφαλή τα σχολικά κτήρια σε Σαντορίνη - Αμοργό, έδειξαν οι έλεγχοι Facebook Twitter
0

Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι από τα τεχνικά κλιμάκια στα κτίρια των σχολικών μονάδων της Σαντορίνης και της Αμοργού, κρίνοντας τα ασφαλή, μετά τους σεισμούς.

Εξάλλου, κλειστά σχολεία σε Σαντορίνη, Ίο, Ανάφη και Αμοργό αποφάσισαν κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση οι επιτροπές για τους σεισμούς στην περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού, μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου, την ερχόμενη Παρασκευή, δηλαδή.

Στο μεταξύ, Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού. Σήμερα, στις 19.15, σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο με το επίκεντρο να εντοπίζεται στα  26 Χλμ. ΒΒΔ της Ανάφης. 

Σημειώνεται, ότι όπως διατυπώθηκε από τα μέλη των δύο Επιτροπών που συνεδρίασαν σήμερα (της Μόνιμης Eπιστημονικής Eπιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης και της Μόνιμης Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης του Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου του ΟΑΣΠ), η σεισμική ακολουθία στη θαλάσσια περιοχή της Ανύδρου μεταξύ Θήρας και Αμοργού παραμένει σταθερή, με περισσότερους από 800 σεισμούς από την 1η Φεβρουαρίου έως σήμερα με μέγεθος άνω του 3.0 (και με μέγιστο καταγεγραμμένο μέγεθος Μ 5.2).

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιερά Σύνοδος: Συντάσσεται με Παπαδόπουλο χωρίς τις ακραίες ενέργειες – «Θα ενεργήσουμε τα δέοντα προς την κυβέρνηση»

Ελλάδα / Ιερά Σύνοδος: Συντάσσεται με Παπαδόπουλο χωρίς τις ακραίες ενέργειες – «Θα ενεργήσουμε τα δέοντα προς την κυβέρνηση»

«Η ΔΙΣ εξέφρασε τη λύπη της για το περιεχόμενο συγκεκριμένων έργων και αποφάσισε να ενεργήσει τα δέοντα προς την Ελληνική Κυβέρνηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Έφοδος της ΕΛΑΣ σε βενζινάδικα και αποθήκες: 25 συλλήψεις για λαθρεμπόριο και «πειραγμένες» αντλίες

Ελλάδα / Έφοδος της ΕΛΑΣ σε βενζινάδικα και αποθήκες: 25 συλλήψεις για λαθρεμπόριο και «πειραγμένες» αντλίες

Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις φέρονται να είχαν αναπτύξει ένα εκτεταμένο κύκλωμα που εμπλεκόταν τόσο στη διακίνηση λαθραίων καυσίμων όσο και στην παραποίηση των μετρήσεων στις αντλίες πρατηρίων
LIFO NEWSROOM