Στην επίθεση στο "Συνεργείο" περνά η δίκη της Χρυσής Αυγής

Στην επίθεση στο "Συνεργείο" περνά η δίκη της Χρυσής Αυγής Facebook Twitter
1

Στην δικογραφία που αφορά την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, περνά η δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των μαρτύρων της επίθεσης χρυσαυγιτών κατά μελών του ΠΑΜΕ, στο Πέραμα.

 

Η επίθεση στον κοινωνικό χώρο είχε γίνει τη νύχτα της 10ης Ιουλίου 2013, από μεγάλη ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής που επέβαιναν σε περίπου 50 μηχανές. Σύμφωνα με την δικογραφία, περίπου 20 από τους συμμετέχοντες στην μοτοπορεία «φέροντες διακριτικά της Χρυσής Αυγής και ορισμένοι εξ αυτών κράνη, εισήλθαν σε εκεί υφιστάμενο χώρο με την επωνυμία ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και με τη χρήση λοστών, κονταριών και άλλων αντικειμένων που έφεραν, προκάλεσαν θραύση της εξωτερικής τζαμαρίας και φθορές σε εξοπλισμό της εγκατάστασης. Ανωτέρω δράστες, με τα αντικείμενα που έφεραν επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον εκμισθωτή του χώρου Δ. Π., που τη στιγμή εκείνη βρίσκονταν στο εσωτερικό».

 

Η επίθεση είχε γίνει την ώρα που υπήρχαν εντός του χώρου παιδάκια που έκαναν μάθημα αγγλικών.

 

Για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο δεν αντιμετωπίζει επιπλέον κατηγορίες κανένας από τους κατηγορούμενους, ωστόσο η υπόθεση εντάσσεται, κατά την δικογραφία, στο κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης. Πριν λίγους μήνες, για την υπόθεση του «Συνεργείου» η Βουλή ψήφισε την άρση ασυλίας των βουλευτών Ι. Λαγού και Ν. Μίχου.

 

Η υπόθεση κατά του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε σήμερα με τον σχολιασμό συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής και Υπεράσπισης των μαρτυρικών καταθέσεων για όσα έγιναν το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου 2013 σε βάρος αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής.

 

Στις τοποθετήσεις τους οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής τόνισαν, πως η πρόθεση των χρυσαυγιτών ήταν ανθρωποκτόνος. Κατά την Πολιτική Αγωγή, οι χρυσαυγίτες δεν ήθελαν απλώς να τρομοκρατήσουν τα μέλη του ΠΑΜΕ, αλλά να ασκήσουν βία και για τον λόγο αυτό έστησαν ενέδρα και πήγαν οπλισμένοι με στιλιάρια και άλλα όπλα. «Τους ενδιαφέρει η δημόσια χρήση βίας» είπε χαρακτηριστικά συνήγορος. Κατά την Πολιτική Αγωγή, η επίθεση εντάσσεται στην γενικότερη στρατηγική βίας της Χρυσής Αυγής κατά όσων θεωρεί αντιπάλους της, ενώ το συγκεκριμένο χτύπημα, πλην του πολιτικού, είχε και οικονομικό κίνητρο, καθώς αφορούσε τον έλεγχο των εργαζομένων στην ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

 

Από την πλευρά της η υπεράσπιση, αρνήθηκε κατηγορηματικά πως κινδύνευσαν ζωές από την επίθεση, επιμένοντας να χαρακτηρίζει το συμβάν ως «συμπλοκή». Οι υπερασπιστές των κατηγορουμένων, υπογραμμίζοντας πως «ούτε ορό» δεν χρειάστηκαν όσοι χτυπήθηκαν από τους χρυσαυγίτες, ανέφεραν πως όλοι οι μάρτυρες που κατέθεσαν για την υπόθεση είναι αναξιόπιστοι λόγω της ιδεολογίας τους. «Χρησιμοποίησαν την κομμουνιστική τους ιδιότητα για να κατασκευάσουν μία κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας» είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παπαζάχος για Σαντορίνη: «Γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο ενός ισχυρότερου σεισμού»

Ελλάδα / Παπαζάχος για Σαντορίνη: «Γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο ενός ισχυρότερου σεισμού»

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι της Σαντορίνης θα πρέπει να δείξουν υπομονή, καθώς το φαινόμενο δεν αναμένεται να εκτονωθεί άμεσα. «Δεν θα βγούμε τόσο γρήγορα από αυτή την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Ελλάδα / Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε στα Ιωάννινα και 40 ημέρες μετά εντοπίστηκε νεκρός σχεδόν 800 μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή που φοιτούσε
LIFO NEWSROOM
Νέα πρόκληση από τον εισαγγελέα στη δίκη Φιλιππίδη: «Δεν έχετε ξανακούσει άντρα να την πέφτει άγρια σε γυναίκα;»

Ελλάδα / Νέα πρόκληση από τον εισαγγελέα στη δίκη Φιλιππίδη: «Δεν έχετε ξανακούσει άντρα να την πέφτει άγρια σε γυναίκα;»

Η εξέταση της μάρτυρα από τον εισαγγελέα πήρε ιδιαίτερη τροπή όταν της ζητήθηκαν λεπτομέρειες για το περιστατικό. Ο διάλογος που ακολούθησε προκάλεσε αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης από Σαντορίνη:

Ελλάδα / Μητσοτάκης από Σαντορίνη: Καλύτερα να προλαμβάνουμε γεγονότα παρά να τρέχουμε να τα αντιμετωπίσουμε

«Να διαβεβαιώσω για ακόμα μία φορά τους κατοίκους που δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι στο πλευρό τους» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
" Σύμφωνα με την δικογραφία, περίπου 20 από τους συμμετέχοντες στην μοτοπορεία «φέροντες διακριτικά της Χρυσής Αυγής και ορισμένοι εξ αυτών κράνη "Δηλαδή πάνω στις μηχανές τι θα έπρεπε να φορούσαν ? καπελάκια του baseball ?