Συνταγματική η διάταξη για τις διαδηλώσεις σε μία λωρίδα

Συνταγματική η διάταξη για τις διαδηλώσεις σε μία λωρίδα Facebook Twitter
1

Θετικά γνωμοδότησε το Συμβούλιο της Επικρατείας για το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει μεταξύ άλλων, πως οι διαδηλώσεις δεν θα καταλαμβάνουν ολόκληρο το οδόστρωμα στις μεγάλες πόλεις. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ανωτάτου δικαστηρίου, το Διάταγμα αυτό, δεν περιορίζει, ούτε ρυθμίζει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. «Δεν επιδιώκεται η ρύθμιση ή ο περιορισμός της άσκησης του δικαιώματος του συνέρχεσθαι», αναφέρει συγκεκριμένα η γνωμοδότηση των Ανώτατων δικαστών για το διάταγμα του κ. Δένδια το οποίο ορίζει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα γίνονται οι δημόσιες συναθροίσεις.

 «…Καθορίζονται οι αρμοδιότητες της οικείας αστυνομικής αρχής, υπό τις εκτεθείσες αυστηρές προϋποθέσεις, ώστε σε περίπτωση ιδιαιτέρως μικρής σε αριθμό δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης, που πραγματοποιείται στα μεγάλα αστικά κέντρα, να διασφαλίζεται η ελεύθερη άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και παράλληλα να μην διαταράσσεται υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης», συνεχίζει η γνωμοδότηση των δικαστών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: «Μόνο τα ρούχα είναι γύρω στις 40.000 ευρώ» - Τι φέρεται να οφείλει στον επιχειρηματία

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Μόνο τα ρούχα είναι γύρω στις 40.000 ευρώ» - Τι φέρεται να οφείλει στον επιχειρηματία

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία αναφέρει πως δόθηκαν στον τραγουδιστή σημαντικά ποσά για οικιακή βοηθό, έξοδα διαβίωσης, φύλαξη 24 ώρες το 24ωρο και για αγορές ρούχων αξίας περίπου 40.000 ευρώ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια