Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και μολότοφ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και μολότοφ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Facebook Twitter
Φωτ.: YouTube
0

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε σε διαμαρτυρία για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Τα επεισόδια ξέσπασαν στην οδό Αγίου Δημητρίου, όταν ομάδα ατόμων πέταξε μολότοφ κατά δυνάμεων των ΜΑΤ μετά τη λήξη της πορείας. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Ενώ αμέσως μετά, η ένταση μεταφέρθηκε και στην πανεπιστημιούπολη.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με φοιτητές και μαθητές να εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία, σύλλογοι γονέων, εκπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας και εκπαιδευτικοί φωνάζοντας συνθήματα και των ιδιωτικών πανεπιστημίων και υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση παρακάμπτει το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Με πληροφορίες από voria.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ