Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη εφοριακός - Κατηγορείται ότι υποσχόταν «κούρεμα» χρεών

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη εφοριακός - Κατηγορείται ότι υποσχόταν μειώσεις χρεών Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC / Αρχείου
0

Συνελήφθη εφοριακός με την κατηγορία ότι υποσχόταν μείωση χρεών σε ιδιώτες, με το αζημίωτο, επικαλούμενος διασυνδέσεις.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για 64χρονο υπάλληλο στη ΔΟΥ, Φορολογίας Ανωνύμων Εταιριών (ΦΑΕ) Θεσσαλονίκης. Η σύλληψή του έγινε μετά από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί καταγγελία από ιδιώτη, στη συνέχεια της οποίας προσημειώθηκαν χαρτονομίσματα και όταν αυτά παραδόθηκαν στον εφοριακό επενέβησαν οι «αδιάφθοροι» και τον συνέλαβαν.

Μαζί του συνελήφθη και ένας ιδιώτης, κατά πληροφορίες ιδιοκτήτης καταστήματος καφέ. Ο ίδιος φέρεται ως συνεργός του εφοριακού και το πρόσωπο που δήθεν είχε τις κατάλληλες διασυνδέσεις προκειμένου να «κουρευτούν» θεαματικά τα χρέη των ιδιωτών που απευθύνονταν σε εκείνους.

Και οι δύο παραπέμφθηκαν να δικαστούν, με την αυτόφωρη διαδικασία, στο Τριμελές Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, κατηγορούνται για εμπορία επιρροής από κοινού και οργάνωση για την τέλεση πλημμελήματος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η φερόμενη δράση τους ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2022 ενώ υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες σε βάρος τους που αναμένεται να συσχετιστούν με την παραπάνω υπόθεση. Η δικογραφία τούς αποδίδει ότι τα παράνομα ωφελήματά τους, ανάλογα με την περίπτωση, κυμαίνονταν από 2.500 έως 7.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενδοοικογενειακή βία στην Αρχαία Ολυμπία: 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της

Ελλάδα / Ενδοοικογενειακή βία στην Αρχαία Ολυμπία: 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της

Σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Αρχαία Ολυμπία, όπου 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της για επίθεση και απειλές. Η υπόθεση εξετάζεται από τις αρχές και την δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
Σαλαμίνα: Συνελήφθη εργοθεραπευτής που ασέλγησε σε ανήλικη με αναπηρία

Ελλάδα / Σαλαμίνα: Συνελήφθη εργοθεραπευτής που ασέλγησε σε ανήλικη με αναπηρία

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο κατηγορούμενος παρείχε θεραπευτικές συνεδρίες ειδικής αγωγής στον οικιακό χώρο ανηλίκων που είχαν διαγνωστεί με ψυχοκινητικές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες
LIFO NEWSROOM