Θεσσαλονίκη: Υπόσχονταν χρήματα μέσω ΕΣΠΑ - Κατηγορούμενος και ένας εφοριακός

Θεσσαλονίκη: Υπόσχονταν χρήματα μέσω ΕΣΠΑ - Κατηγορούμενος και ένας εφοριακός Facebook Twitter
0

Ένας εφοριακός και τρία ακόμα άτομα κατηγορούνται για απάτη σε βάρος επιχειρηματιών από τη Θεσσαλονίκη, στους οποίους υποσχόταν χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

Εκτός από τον 48χρονο εφοριακό, για την υπόθεση κατηγορούνται δύο ακόμη άτομα, 40 και 50 ετών, ενώ αναζητείται η ταυτότητα και τέταρτου προσώπου που φέρεται ως συνεργός τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τον Ιούνιο του 2017, οι εμπλεκόμενοι κατάφεραν να αποσπάσουν σε οκτώ περιπτώσεις 24.500 ευρώ με το πρόσχημα διεκπεραίωσης αιτήσεων και κατάθεσης δικαιολογητικών σε φορείς που είναι αρμόδιοι για χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον τους από αστυνομικούς του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει και περιπτώσεις απάτης σε απόπειρα. Επιπλέον, ο 50χρονος, ενεργώντας μεμονωμένα και ανεξάρτητα, φέρεται να απέσπασε 20.000 ευρώ από θύμα, υποσχόμενος ότι θα μεσολαβήσει στην εύρεση αγοραστή για εμπορική συμφωνία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καπερνάρος: «Από το 2017 έχει μπει κλειστό καταγραφικό κύκλωμα στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα»

Ελλάδα / Καπερνάρος: «Από το 2017 έχει μπει κλειστό καταγραφικό κύκλωμα στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα»

Ανακοίνωση για το θέμα των καμερών και του καταγραφικού κυκλώματος στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα, εξέδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της εταιρίας Interstar
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΝ: Ακύρωσε την έγκριση αιολικού σταθμού στα Βαρδούσια Όρη

Περιβάλλον / ΥΠΕΝ: Ακύρωσε την έγκριση αιολικού σταθμού στα Βαρδούσια Όρη

Ακυρώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η περιβαλλοντική αδειοδότηση για την κατασκευή ενός αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα Βαρδούσια Όρη, ο οποίος προγραμματιζόταν να κατασκευαστεί σε Ζώνη Ειδικής Προστασίας του δικτύου Νatura, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ