Τουλάχιστον 30 αστυνομικοί στο κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: 320.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο διοικητή

Τουλάχιστον 30 αστυνομικοί στο κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: 320.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο διοικητή Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» στην υπόθεση του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων αλλοδαπών, στο οποίο εμπλέκονται δεκάδες αστυνομικοί από τμήματα της Αττικής.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που έχει χειριστεί μέχρι σήμερα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τις συλλήψεις που έχουν γίνει, βρέθηκαν 320.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο διοικητή τμήματος Ασφαλείας στην Δυτική Αττική, ο οποίος θεωρείται από τα βασικά στελέχη του κυκλώματος.

Οι αστυνομικοί που εισέβαλαν την Τρίτη στο γραφείο του τον πίεσαν να τους δείξει το χρηματοκιβώτιο. Στη συνέχεια το άνοιξαν με τροχό, καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν τον συνδυασμό, ενώ για το ποσό υποστήριξε ότι ήταν συγγενικού προσώπου του και το είχε εκεί για ασφάλεια.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισκέφθηκε το πρωί τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της δικογραφίας, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, πρόκειται για μία ογκωδέστατη δικογραφία που περιλαμβάνει δεκάδες άτομα, εκ των οποίων τουλάχιστον 30 είναι αστυνομικοί.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 20 άτομα, εκ των οποίων 10 είναι αστυνομικοί που υπηρετούν ως επί το πλείστον σε τμήματα ασφαλείας ή γραφεία διαβατηρίων κυρίως της Δυτικής Αττικής, αλλά έχουν γίνει έφοδοι και σε άλλα τμήματα της Αττικής.

Στους υπόλοιπους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνονται ένας δικηγόρος, δύο υπάλληλοι τοπικής αυτοδιοίκησης και οι άλλοι ιδιώτες.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Το κύκλωμα φέρεται με τη συμμετοχή των αστυνομικών να χορηγούσε έναντι αμοιβής γνήσια έγγραφα, κυρίως ταυτότητες, σε αλλοδαπούς με πλαστά δικαιολογητικά.

Με τα έγγραφα αυτά οι αλλοδαποί προχωρούσαν στις διαδικασίες για άδειες παραμονής ή την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και παρακολουθήσεις τηλεφώνων, από τις οποίες έχουν προκύψει σοβαρά στοιχεία για τους εμπλεκόμενους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ