Τρίκαλα: Τέλος το παράνομο πάρκινγκ σε θέσεις ΑΜΕΑ- Αυτόματο σύστημα ειδοποιεί για παραβάτες

Τρίκαλα: Τέλος το παράνομο πάρκινγκ σε θέσεις ΑΜΕΑ- Αυτόματο σύστημα ειδοποιεί για παραβάτες Facebook Twitter
0

Ένα καινοτόμο σύστημα έθεσε σε εφαρμογή ο Δήμος Τρικκαίων προκειμένου να αποτρέψει την παράνομη στάθμευση σε θέσεις που προορίζονται αποκλειστικά για οχήματα ΑμεΑ.

Το Σύστημα Αποτρεπτικής Στάθμευσης σε θέσεις ΑμεΑ, εξασφαλίζει τον έλεγχο και τη διατήρηση των συγκεκριμένων θέσεων μόνο για πολίτες που δικαιούνται την συγκεκριμένη παροχή.

Τρίκαλα: Τέλος το παράνομο πάρκινγκ σε θέσεις ΑΜΕΑ- Αυτόματο σύστημα ειδοποιεί για παραβάτες Facebook Twitter

Με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, το σύστημα «διαβάζει» το όχημα ατόμου με αναπηρία και στέλνει άμεση ειδοποίηση στη Δημοτική Αστυνομία, που σε ελάχιστο χρόνο βεβαιώνει πιθανή παράβαση.

Η αυτοματοποίηση θα επεκταθεί και σε θέσεις φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων, διαβάσεις πεζών και ράμπες σε πεζοδρόμια για ΑμεΑ, γονείς με καροτσάκια.

Τρίκαλα: Τέλος το παράνομο πάρκινγκ σε θέσεις ΑΜΕΑ- Αυτόματο σύστημα ειδοποιεί για παραβάτες Facebook Twitter

«Η τεχνολογία μπορεί όντως να μας βοηθήσει να ζήσουμε πιο πολιτισμένα. Εδώ και μία εβδομάδα, όλες οι θέσεις ΑμεΑ στην πόλη απέκτησαν ένα νέο σύστημα διασφάλισης, ότι μόνον αυτοκίνητα ανθρώπων με αναπηρίες θα μπορούν να παρκάρουν εκεί», λέει ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Όπως εξηγεί, ο ειδικός αισθητήρας στην άσφαλτο αντιλαμβάνεται την ύπαρξη αυτοκινήτου και αναζητά την ειδική RFID κάρτα, η οποία ήδη διατίθεται δωρεάν σε όσους δικαιούνται την ειδική μπλε κάρτα. Αν δεν την εντοπίσει, ειδοποιείται αυτόματα το κέντρο της Δημοτικής Αστυνομίας. Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο ανήκει σε άνθρωπο με αναπηρίες που απλώς δεν έχει την RFID κάρτα, δεν βεβαιώνεται παράβαση.

«(Γατούλες μεΑ είναι πάντα ευπρόσδεκτες!)», καταλήγει ο κ. Παπαστεργίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM