ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ζάκυνθος: Aναδάσωση σε περιοχές του νησιού που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού

Ζάκυνθος: Aναδάσωση σε περιοχές του νησιού που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού Facebook Twitter
0

Μεγάλη οικολογική καταστροφή άφησαν πίσω τους οι μεγάλες πυρκαγιές στη Ζάκυνθο το καλοκαίρι που πέρασε. Πολλές από τις καμένες δασικές εκτάσεις βαίνουν προς αναδάσωση, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλες περιοχές, ως αναδασωτέες, σύντομα.


Τα δάση που έχουν καεί στα ορεινά χωριά έχουν καταγραφεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα στοιχεία έχουν σταλθεί στο Δασαρχείο και αυτό με τη σειρά του ετοίμασε τα έγγραφα τα οποία πηγαίνουν στην αποκεντρωμένη Διοίκηση.


Μερικές από τις καμένες δασικές εκτάσεις, για τις οποίες έχουν ετοιμαστεί οι σχετικές αποφάσεις, είναι στο όρος Σκοπός (έκταση 582 στρεμμάτων), στην περιοχή μεταξύ Κοιλιωμένου και Αγαλά (έκταση 8.341 στρεμμάτων), στη μακριά Ράχη Μαριών (έκταση 167 στρεμμάτων), στον Άγιο Ανδρέα Βολιμών (έκταση 21 στρεμμάτων), στο Παλαιόκαστρο Λαγοπόδου (έκταση 227 στρεμμάτων), στον 'Αη Γιώργη των Κρημνών (έκταση 141 στρεμμάτων).


Οι αρμόδιοι υπάλληλοι ασχολούνται με αυτό το θέμα, προκειμένου να το ολοκληρώσουν σύντομα, αφού και η πολιτική βούληση της κυβέρνησης, που εκφράστηκε με την άφιξη υπουργικού κλιμακίου στη Ζάκυνθο την τελευταία ημέρα του Αυγούστου (μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές), ήταν σαφής.


Συγκεκριμένα μέτρα για την απόλυτη προστασία των δασικών περιοχών που κάηκαν εξήγγειλαν από κοινού οι υπουργοί Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ελλάδα
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM