Αυτή είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τη Eurovision 2024- Για τρίτη φορά διοργανώτρια

Malmö is Swedish city chosen to host Eurovision next year Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image
0

Η πόλη του Μάλμε θα φιλοξενήσει τον 68ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2024, μετά τη νίκη της Σουηδίας στο Λίβερπουλ τον Μάιο.

Όπως δήλωσαν οι διοργανωτές το Μάλμε επικράτησε στη λίστα με τις πόλεις, μεταξύ αυτών και η Στοκχόλμη, για την διεξαγωγή του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2024 και έτσι στο Malmö Arena θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί στις 7 και 9 Μαΐου 2024, καθώς και ο τελικός στις 11 Μαΐου.

Το Μάλμε επιλέχθηκε να φιλοξενήσει τη Eurovision 2024 μετά από μια διαδικασία υποβολής προσφορών από πλευράς διάφορων πόλεων. Η διοργάνωση εξέτασε τις εγκαταστάσεις του χώρου και την ικανότητα να φιλοξενήσει χιλιάδες αντιπροσωπείες, πληρώματα και φανς της Eurovision.

Ο Martin Österdahl, εκτελεστικός επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision δήλωσε ότι η EBU ήταν «ενθουσιασμένη» που η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας επιλέχθηκε να φιλοξενήσει τη μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής για τρίτη φορά.

«Το Μάλμε κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του διαγωνισμού, αφού τον φιλοξένησε με επιτυχία αρχικά το 1992 και στη συνέχεια το 2013 μετά την τελευταία νίκη της Loreen», είπε. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε σε αυτή τη ζωντανή και δυναμική πόλη που έχει αποδείξει ότι διαθέτει τους χώρους και την υποδομή, που είναι ιδανικά για τη διοργάνωση της μεγαλύτερης ζωντανής μουσικής εκδήλωσης στον κόσμο».

Πρόσθεσε δε, ότι η προσφορά που κατέθεσαν οι αρμόδιοι της πόλης «επέδειξε τεράστιο πάθος» για τον διαγωνισμό. Αυτή θα είναι η έβδομη φορά που η Σουηδία, η έδρα των θρύλων της Eurovision, Abba, θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό.

Το ρεκόρ το κατέχει η Βρετανία καθώς έχει διοργανώσει 9 φορές τη Eurovision. Φέτος, δε, υπολογίζεται ότι μισό εκατομμύριο άνθρωποι επισκέφτηκαν τη διοργανώτρια πόλη Λίβερπουλ για να βρεθούν στη γιορτή της μουσικής.

Με πληροφoρίες του BBC

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι έγιναν τα 100 εκατομμύρια δολάρια που πρόσφερε η Amazon στη Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ;

TV & Media / Τι έγιναν τα 100 εκατομμύρια δολάρια που πρόσφερε η Amazon στη Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ;

Έξι χρόνια από τότε που υπέγραψε το εξαιρετικά επικερδές συμβόλαιό της με την Amazon, τίποτα από όσα είχε αναλάβει να κάνει η 39χρονη Βρετανίδα δημιουργός, δεν έχει βγει ακόμη στον αέρα.
LIFO NEWSROOM
«I love Lucy»: Οργή, αλκοόλ, χρήμα, ξύλο και απιστίες πίσω από το πιο διάσημο οικογενειακό σόου του κόσμου

Σαν σήμερα / Λουσίλ Μπολ: Η πιο αξιολάτρευτη νοικοκυρά της Αμερικής ήταν μια απάτη

Σαν σήμερα το 1989 πεθαίνει η Αμερικανίδα ηθοποιός Λουσίλ Μπολ, πρωταγωνίστρια της διάσημης τηλεοπτικής σειράς «I love Lucy». Αν και λατρεύτηκε από εκατομμύρια τηλεθεατές, η πραγματικότητα πίσω από το «Καλύτερο τηλεοπτικό σόου όλων των εποχών» ήταν γεμάτη βία, αλκοόλ και απιστίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Eurovision 2025: Προβλήματα με συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό - Ποιες χώρες αντιδρούν

TV & Media / Eurovision 2025: Προβλήματα με συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό - Ποιες χώρες αντιδρούν

Η διευθύντρια της δημόσιας τηλεόρασης στη Σλοβενία, ζητά εξηγήσεις από την EBU για άνιση μεταχείριση στα κράτη-μέλη της, συγκρίνοντας τη διαγραφή της Ρωσίας με τη συνεχιζόμενη παρουσία του Ισραήλ στον διαγωνισμό
LIFO NEWSROOM
Diddy: Από την άνοδο στην πτώση - Το BBC ανακοινώνει ντοκιμαντέρ για τον άλλοτε βασιλιά της χιπ χοπ

TV & Media / Diddy: Από την άνοδο στην πτώση - Το BBC ανακοινώνει ντοκιμαντέρ για τον άλλοτε βασιλιά της χιπ χοπ

Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει ερωτήματα για το πώς η εξουσία, τα χρήματα, ο σεξισμός και η σιωπή λειτούργησαν προστατευτικά για έναν από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της showbiz
LIFO NEWSROOM