Έλεν Πομπέο: «Στο Grey's Anatomy δεν μας επέτρεπαν να λέμε "κόλπος"»

Έλεν Πομπέο: «Στο Grey's Anatomy δεν μας επέτρεπαν να λέμε "κόλπος"» Facebook Twitter
0

Το «vagina» [σ.σ. κόλπος] ήταν κάποτε απαγορευμένη λέξη στο πλατό του Grey's Anatomy, όπως αποκάλυψε η Έλεν Πομπέο.

Η γνωστή ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Τζίμι Κίμελ, με αφορμή την πρεμιέρα της 17ης σεζόν, όπου αναφέρθηκε στην εποχή όταν οι υπεύθυνοι παραγωγής προσπάθησαν να σταματήσουν τους σεναριογράφους να δίνουν σε χαρακτήρες τη λέξη «vagina», στην πρώτη σεζόν. 

Η τότε λογοκρισία έγινε ακόμη πιο έντονη μετά από ένα επεισόδιο του 2005 με τίτλο «The First Cut Is the Deepest», όπου η Meredith Grey - που υποδύεται η Πομπέο- κρατούσε ένα ακρωτηριασμένο πέος στο νοσοκομείο, μέσα σε πάγο, σε όλο το επεισόδιο. 

«Έγινε μεγάλος καβγάς επειδή μπορούσες να πεις "penis" [σ.σ. πέος], αλλά δεν μπορούσες να πεις "vagina" [σ.σ. κόλπος]», σχολίασε η 51χρονη ηθοποιός. «Κάπως έτσι προέκυψε ο όρος "va-jay-jay". Τον σκέφτηκε η [παραγωγός] Σόντα Ράιμς επειδή δεν μας επιτρεπόταν να λέμε "vagina". Θυμάμαι να λέει χαρακτηριστικά, "Είπαμε "πέος" 96 φορές στο επεισόδιο και δεν μπορούμε να πούμε "κόλπος";», πρόσθεσε. «Και μας λένε, "Ναι, δεν μπορείτε να το πείτε". Οπότε σκέφτηκε το "va-jay-jay" και έτσι λύθηκε το πρόβλημα».

 
TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«I love Lucy»: Οργή, αλκοόλ, χρήμα, ξύλο και απιστίες πίσω από το πιο διάσημο οικογενειακό σόου του κόσμου

Σαν σήμερα / Λουσίλ Μπολ: Η πιο αξιολάτρευτη νοικοκυρά της Αμερικής ήταν μια απάτη

Σαν σήμερα το 1989 πεθαίνει η Αμερικανίδα ηθοποιός Λουσίλ Μπολ, πρωταγωνίστρια της διάσημης τηλεοπτικής σειράς «I love Lucy». Αν και λατρεύτηκε από εκατομμύρια τηλεθεατές, η πραγματικότητα πίσω από το «Καλύτερο τηλεοπτικό σόου όλων των εποχών» ήταν γεμάτη βία, αλκοόλ και απιστίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Eurovision 2025: Προβλήματα με συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό - Ποιες χώρες αντιδρούν

TV & Media / Eurovision 2025: Προβλήματα με συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό - Ποιες χώρες αντιδρούν

Η διευθύντρια της δημόσιας τηλεόρασης στη Σλοβενία, ζητά εξηγήσεις από την EBU για άνιση μεταχείριση στα κράτη-μέλη της, συγκρίνοντας τη διαγραφή της Ρωσίας με τη συνεχιζόμενη παρουσία του Ισραήλ στον διαγωνισμό
LIFO NEWSROOM
Diddy: Από την άνοδο στην πτώση - Το BBC ανακοινώνει ντοκιμαντέρ για τον άλλοτε βασιλιά της χιπ χοπ

TV & Media / Diddy: Από την άνοδο στην πτώση - Το BBC ανακοινώνει ντοκιμαντέρ για τον άλλοτε βασιλιά της χιπ χοπ

Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει ερωτήματα για το πώς η εξουσία, τα χρήματα, ο σεξισμός και η σιωπή λειτούργησαν προστατευτικά για έναν από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της showbiz
LIFO NEWSROOM