Εκλογές 2019: Μπουτάρης - «Εγώ τέλειωσα από δήμαρχος. Η πόλη ας κάνει το κουμάντο της»

Εκλογές 2019: Μπουτάρης - «Εγώ τέλειωσα από δήμαρχος. Η πόλη ας κάνει το κουμάντο της» Facebook Twitter
Εurokinissi
0

«Εγώ τέλειωσα από δήμαρχος. Η πόλη ας κάνει το κουμάντο της», δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης νωρίτερα σήμερα, εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο. 

Ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, στην οδό Εθνικής Αμύνης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, Μαρία, και από συνεργάτες του. Ο Γιάννης Μπουτάρης υποστήριξε πως η απόφασή του να μη συμμετέχει στη σημερινή εκλογική διαδικασία ήταν εύκολη, ενώ αναφέρθηκε στα μελλοντικά του σχέδια, μιας και η θητεία της διοίκησής του λήγει στις 31 Αυγούστου 2019.

«Έχω 12 χρόνια που ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πέρασα καλά και κακά και τώρα είναι η ώρα να αποσυρθώ από τα κοινά του δήμου. Από κει και πέρα έχω πολλά άλλα πράγματα να κάνω. Το Μουσείο Ολοκαυτώματος, στο οποίο είμαι πρόεδρος και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα αρχίσει να χτίζεται. Έχω ένα ακόμη όνειρο, την Κιβωτό του Ελληνικού Αμπελώνα, ενώ είμαι νιόπαντρος και θέλω να ασχοληθώ με τη γυναίκα μου», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις πολλές υποψηφιότητες στον κεντρικό δήμο, ο κ.Μπουτάρης τόνισε: «Τόνοι χαρτιά, ένα δάσος ολόκληρο έφυγε για τα ψηφοδέλτια. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε 19 υποψηφίους δημάρχους για τη Θεσσαλονίκη. Όλοι με το νου τους μπαϊράμι κάνουν». Ερωτηθείς για τις επισκέψεις του στα εκλογικά κέντρα υποψηφίων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε: «Θεωρώ ότι ήταν μια χειρονομία πολιτικής ευγένειας. Όπως τους δέχτηκα όλους τους υποψηφίους δημάρχους στο δημαρχείο και τους ευχήθηκα καλή επιτυχία, με την ίδια λογική επισκέφτηκα και τα εκλογικά τους κέντρα, επειδή έχω φίλους που ψηφίζουν διάφορα κόμματα. Εγώ δεν θα επηρεάσω κανέναν τι ψηφίζει. Μου ζήτησαν όλοι ψηφοδέλτια. Πέρασα από Βούγια, Ταχιάο, Λεκάκη, Παπαστεργίου, Νοτοπούλου και αυτό το θεωρώ ότι είναι μια χειρονομία πολιτικής ευγένειας. Εγώ τελείωσα από δήμαρχος. Από 'κει και πέρα η πόλη ας κάνει το κουμάντο της».

 

Ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις Ευρωεκλογές, τονίζοντας πως «η Ευρώπη παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή μας» και πως θα πρέπει «να μετέχουμε ενεργά, γιατί από την Ευρώπη εξαρτάται και η καλή πορεία της Ελλάδας». Παράλληλα, για τους δεκαεπτάχρονους και τις δεκαεπτάχρονες, που ψηφίζουν φέτος για πρώτη φορά, ο κ.Μπουτάρης υποστήριξε πως θα έπρεπε να έχει προηγηθεί κατάλληλη εκπαίδευση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δώρο Τασούλα στην Σακελλαροπούλου κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο

Πολιτική / Το δώρο Τασούλα στην Σακελλαροπούλου κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο

«Αναλαμβάνετε σε καιρούς αβέβαιους, με πολλές εντάσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας, σε έναν κόσμο μεταβατικό και σε μια εποχή αλλεπάλληλων κρίσεων» είπε η Κ. Σακελλαροπούλου στον Κ. Τασούλα
LIFO NEWSROOM
Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Η κυβέρνηση θα πέσει εάν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας - Δεν έχω δει τον Κυριάκο τόσο κατεστραμμένο όσο ήταν όταν γύρισε από τα Τέμπη, είπε ως αδελφή του πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM