Ανασχηματισμός και εκλογές μετά την επεισοδιακή ολομέλεια

Ανασχηματισμός και εκλογές μετά την επεισοδιακή ολομέλεια Facebook Twitter
SOOC
8

 

Μπορεί η κυβερνητική πρόταση για τη συμφωνία με τους πιστωτές να πέρασε από τη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, ωστόσο όπως τονίζει σε άρθρο της η ΑΥΓΗ, πέρασε με τις ψήφους και της αντιπολίτευσης, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία τίθεται εν αμφιβόλω.

Στην ψηφοφορία η πρόταση δεν κατάφερε να συγκεντρώσει 151 ψήφους και ο ΣΥΡΙΖΑ, το βασικό κυβερνών κόμμα, δεν ψήφισε ενιαία. Μάλιστα ο λογαριασμός των διαρροών θα ανέβει κατά την ψήφιση του τρίτου πακέτου, αφού ήδη 15 βουλευτές που ψήφισαν «ναι» εξηγήθηκαν ότι δεν στηρίζουν μέτρα λιτότητας. Για τον λόγο αυτό, όπως σημειώνει η ΑΥΓΗ, ο πρωθυπουργός και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επιλύσουν το πολιτικό πρόβλημα που προέκυψε από το γεγονός ότι υπουργοί και βουλευτές αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση για κορυφαίο θέμα.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας, το είχε ζητήσει ρητά, μιλώντας για δεδηλωμένη και ζητώντας η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να μείνει συμπαγής και ενωμένη, υπενθυμίζοντας ότι κάποιοι κύκλοι επιχειρούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Στο στόχαστρο μπαίνει και η πρόεδρος της Βουλής, που επίσης δεν ψήφισε την πρόταση της κυβέρνησης. Ο Αλέξης Τσίπρας, στην ίδια ομιλία, αλλά και κατ' επανάληψη, έχει δηλώσει ότι "δεν πρόκειται να γίνει Παπαδήμος", δηλαδή να κυβερνά υπό ομηρεία με μια άλλη κυβέρνηση, από την παρούσα Βουλή.

Προκύπτει σαφώς, καταλήγει η ΑΥΓΗ, ότι τίθεται θέμα ανασύνθεσης της κυβέρνησης και ζήτημα κυβερνητικής πλειοψηφίας, το οποίο οδηγεί σε εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Ας αφήσουμε αυτά τα κακομαθημένα παιδάκια να νομίζουν ότι κυβερνούν για να έχουμε ηρεμία, αν βέβαια δεν ξαναρχίσουν τις λαικιστικές τρέλλες, αλλιώς αν είναι αντιπολίτευση θα αρχίσουν πάλι τον αντιμνημονιακό αγώνα και τις αερολογίες και τις απεργίες και το φρενάρισμα οποιασδήποτε προσπάθειας. Είμαστε δυστυχώς εγκλωβισμένοι.
Να γίνουν εκλογές, όπου εκεί απλά θα επιλέξουμε τον ''διαχειριστή'' του μνημονίου και τίποτε περισσότερο. Το ερώτημα δλδ θα είναι: ποιος πιστεύετε ότι θα διαχειρισθεί με τον καλύτερο τρόπο το υπογεγραμμένο μνημόνιο; κατά τα λοιπά, σοβαρές αντιθέσεις και διαφορές μεταξύ των κομμάτων δε νομίζω ότι θα μπορεί να βρει κάποιος. Πάνω σε αυτή τη βάση, θεωρώ ότι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε οι εκλογές, θα μπορούσε να σχηματισθεί μία οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τρίτο πρόσωπο απλά να εφαρμόσει όσα θα έχουν όλοι μαζί συμφωνήσει.
Όταν έβαζε την Κωνσταντοπούλου στη θέση που την έβαλε, τι ακριβώς περίμενε; Εγώ πάντως περίμενα ένα Valar morghulis από μέρους της στην πρώτη ευκαιρία.