Αυγενάκης: Αποδέσμευσε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ 200.000 ευρώ πριν τα capital controls;

Αυγενάκης: Αποδέσμευσε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ 200.000 ευρώ πριν τα capital controls; Facebook Twitter
5

Σάλο και πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει η ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης,

Ο βουλευτής ζητά να ενημερωθεί εάν αληθεύουν  πληροφορίες που θέλουν προβεβλημένο υπουργό της κυβέρνησης να σπεύδει να αποσύρει 200.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό λίγες ώρες πριν την επιβολή των capital controls στις τράπεζες.

Ο βουλευτής Ηρακλείου επικαλείται δημοσίευμα της ιστοσελίδας notioanatolika.gr. το οποίο αναφέρει: "Iδιαίτερα προβεβλημένος υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα ο οποίος έδειξε να γνώριζε πολύ καλά τι ακριβώς επρόκειτο να συμβεί δύο εικοσιτετράωρα αργότερα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του notioanatolika.gr, το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος - δεν δραστηριοποιείται πολιτικά στη συγκεκριμένη περιοχή - επικοινώνησε το πρωί της Πέμπτης 25 Ιουνίου με τον διευθυντή ενός από τα πέντε υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης και απαίτησε να αποδεσμεύσει άμεσα τις προθεσμιακές καταθέσεις που είχε εκεί μαζί με δύο στενά συγγενικά του πρόσωπα.

Οι σχετικές διαδικασίες προχώρησαν άμεσα και λίγη ώρα αργότερα υπάλληλος της τράπεζας μετέφερε ένα ποσό που έφθανε τα 200.000 περίπου ευρώ στο σπίτι του ενός από τα δύο συγγενικά πρόσωπα του υπουργού.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου 27 Ιουνίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η χώρα θα προχωρούσε σε δημοψήφισμα ενώ άρχισαν να σχηματίζονται οι πρώτες ουρές πολιτών στα ΑΤΜ προκειμένου να σηκώσουν όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα αφού το κλείσιμο των τραπεζών και η επιβολή capital controls ήταν περισσότερο από σίγουρη!

Το κυβερνητικό στέλεχος όμως είχε προλάβει και μπορούσε να είναι ήσυχο ότι το ίδιο και οι συγγενείς του δεν θα είχαν πρόβλημα μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες."

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Προς τους:
1) Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα
2) Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλο
3) Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 14-07-2015
ΘΕΜΑ: Αποδεσμεύθηκαν τραπεζικές καταθέσεις Υπουργού της Κυβέρνησης σας, λίγο πριν το κλείσιμο των τραπεζών;

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του site notioanatolika.gr, υπουργός της κυβέρνησης, λίγες ώρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών, έκανε ανάληψη των προθεσμιακών του καταθέσεων. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι "... ο λόγος για ιδιαίτερα προβεβλημένο υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα ο οποίος έδειξε να γνώριζε πολύ καλά τι ακριβώς επρόκειτο να συμβεί δύο εικοσιτετράωρα αργότερα. ... το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος - δεν δραστηριοποιείται πολιτικά στη συγκεκριμένη περιοχή - επικοινώνησε το πρωί της Πέμπτης 25 Ιουνίου με τον διευθυντή ενός από τα πέντε υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης και απαίτησε να αποδεσμεύσει άμεσα τις προθεσμιακές καταθέσεις που είχε εκεί μαζί με δύο στενά συγγενικά του πρόσωπα. Οι σχετικές διαδικασίες προχώρησαν άμεσα και λίγη ώρα αργότερα υπάλληλος της τράπεζας μετέφερε ένα ποσό που έφθανε τα 200.000 περίπου ευρώ στο σπίτι του ενός από τα δύο συγγενικά πρόσωπα του υπουργού".


Η ύπαρξη τέτοιων δημοσιευμάτων ή, ακόμη περισσότερο, η ύπαρξη τέτοιων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και κρίνεται αναγκαία η δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων (εάν υπάρχουν) για την αποκατάσταση της αλήθειας", αναφέρει ο κ. Αυγενάκης, στην ερώτησή του. "Αποτελεί χρέος όλων μας η προστασία του "υγιούς" πολιτικού συστήματος της χώρας, η απονομή της δικαιοσύνης και η απρόσκοπτη λειτουργία της αντικειμενικής και αξιόπιστης ενημέρωσης, και, ως εκ τούτου, παρακαλώ για την άμεση διερεύνηση του θέματος και για την δημοσιοποίηση των ευρημάτων.


Είμαι βέβαιος ότι θα πράξετε τα πάντα ώστε να διελευκανθεί το ζήτημα αυτό και να λάμψει η αλήθεια.


Κατόπιν των ανωτέρω,


ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ



1. Υπάρχει Υπουργός της κυβέρνησής σας που έκανε ανάληψη των προθεσμιακών του καταθέσεων δύο μόλις μέρες πριν κλείσουν οι τράπεζες;


2. Προτίθεστε να ζητήσετε να δοθεί στη δημοσιότητα η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των μελών του υπουργικού συμβουλίου αλλά και όλων των βουλευτών, Γενικών Γραμματέων και Διοικητών Οργανισμών του δημοσίου;


3. Υπάρχει για εσάς ζήτημα ηθικής τάξης αν μέλος/η της κυβέρνησής σας ή βουλευτές έχουν αποδεσμεύσει τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες;


4. Ζητώ, εκ νέου, να προβείτε στην άμεση διερεύνηση και έλεγχο των τραπεζικών κινήσεων, και λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών (...), όλων των εν ενεργεία βουλευτών (και συγγενικών προσώπων Α και Β' βαθμού που ζουν στο Ηράκλειο), όλων των πολιτικών κομμάτων, που εκλέγονται στο Ηράκλειο ή κατάγονται από το Ηράκλειο και εκλέγονται σε άλλη εκλογική περιφέρεια (άνδρες ή γυναίκες), ακόμη και
μελών της Κυβέρνησης που αποτελούν μέλος του οικονομικού επιτελείου.


Ο ερωτών Βουλευτής

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM