Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% φέτος ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% φέτος ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Αύξηση του κατώτατου μισθού φέτος κατά 2% ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. 

Η αύξηση αυτή «προφανώς δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων», αναγνώρισε ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του, ενώ σημείωσε ότι το ύψος της αύξησης μπορεί να χαρακτηριστεί και συμβολικό. 

«Παρά την αντίθετη εισήγηση των εκπροσώπων των επιχειρήσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε για φέτος την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%», είπε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι στον διάλογο που προηγήθηκε οι Συνομοσπονδίες των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των μεγάλων επιχειρήσεων, των εμπόρων, είχαν ζητήσει το πάγωμα του κατώτατου μισθού λόγω των ειδικών συνθηκών που επέφερε η πανδημία.

Οι συνθήκες αυτές ισχύουν, το ΑΕΠ μειώθηκε περίπου κατά 8% φέτος, σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Αυτό το οποίο όμως επίσης ισχύει είναι ο δυναμισμός της ελληνικής οικονομίας, οι προοπτικές της, τις οποίες εμπιστεύομαι και προσωπικά», συμπλήρωσε. 

«Η αύξηση την οποία αποφασίζουμε σήμερα προφανώς και δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων», αναγνώρισε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά σημείωσε ότι αυτό το βήμα έρχεται σε συνέχεια ενός «γιγάντιου προγράμματος», το οποίο επί 18 μήνες στήριξε το εισόδημα, τις θέσεις εργασίας και τη ρευστότητά των επιχειρήσεων. Επίσης έκανε αναφορά στις φοροελαφρύνσεις και τις μικρότερες εισφορές που προηγήθηκαν.

 

«Τώρα η ενίσχυση αυτή έρχεται να τονώσει τους χαμηλότερα αμειβόμενους. Έχει ένα ύψος το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί και συμβολικό. Είναι, όμως, απολύτως ρεαλιστική», ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός.

 

Όσο πιο γρήγορα φύγει ο κίνδυνος για την υγεία, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει και η ανάπτυξη στην οικονομία και στην κοινωνία, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός γίνεται συλλογικό καθήκον.

 

«Η πολιτεία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις εξάρσεις της πανδημίας όπου αυτό είναι απαραίτητο με τοπικές παρεμβάσεις, αλλά η επιλογή μας είναι σαφής: Το μέτωπο της αλήθειας και της λογικής πρέπει να επικρατήσει μέσα στο καλοκαίρι και από το φθινόπωρο η χώρα μας θα συνεχίσει την πορεία της έτσι ή αλλιώς», δήλωσε ακόμη.

 

Αναφερόμενος σε άλλα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε τις «πολύ σημαντικές αλλαγές» που θα εισηγηθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα. 

«Στο εξής αυξάνεται η προστασία των ευπαθών και των ανηλίκων, όπως και των θυμάτων κακοποίησης και έμφυλης βίας. Η απόλυση καταδίκων υπό όρους αυστηροποιείται. Αίρεται αν διαπραχθούν νέα σοβαρά εγκλήματα, ενώ οι ποινές γίνονται βαρύτερες για μία σειρά από περιβαλλοντικά εγκλήματα, όπως οι εμπρησμοί δασών», ανέφερε σχετικά ο πρωθυπουργός.  

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στις μεγάλες προσπάθειες της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής αυτές τις μέρες, σημειώνοντας ότι μόνο τις τελευταίες 24 ώρες αντιμετωπίστηκαν πάνω από 50 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. 

«Ο Αύγουστος παραμένει ένας δύσκολος μήνας. Ήδη οι μετεωρολόγοι μας προειδοποιούν ότι μπορεί να βρεθούμε από το τέλος της επόμενης εβδομάδας αντιμέτωποι με έναν ακόμα μεγάλο καύσωνα παρατεταμένης διάρκειας. Για αυτό και είναι σημαντικό να εξακολουθούμε όλοι, όλες οι υπηρεσίες του κράτους, να βρισκόμαστε σε απόλυτη επιφυλακή, μέχρι που να λήξει και τυπικά η αντιπυρική περίοδος», συμπλήρωσε. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM