Βίτσας: Ο Πειραιάς θα έχει αδειάσει πριν το Πάσχα

Βίτσας: Ο Πειραιάς θα έχει αδειάσει πριν το Πάσχα Facebook Twitter
1

Την εκτίμηση πως το λιμάνι του Πειραιά θα έχει αδειάσει από μετανάστες και πρόσφυγες πριν το Πάσχα, εξέφρασε ο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και συντονιστής για το προσφυγικό, Δημήτρης Βίτσας, προσθέτοντας πως στο ίδιο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν να αποφορτίζονται επίσης Ειδομένη αλλά και Ελληνικό.

Μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο", ο Δ. Βίτσας εξήγησε ότι στον Πειραιά βρίσκονται αυτή τη στιγμή 3.600 άνθρωποι, σημειώνοντας πως μέχρι τη Δευτέρα περίπου 2.000 άτομα θα φύγουν από το λιμάνι για τον Σκαραμαγκά αλλά και άλλες δομές φιλοξενίας, ενώ οι ύπολοιποι 1.600 εκτιμάται ότι θα έχουν μετακινηθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ο κ. Βίτσας επισήμανε ακόμη ότι από την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας "υπάρχει μια πολύ σημαντική μείωση των ροών", κάτι που διευκολύνει τη διαχείριση του ζητήματος, ενώ σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Τουρκία προς την Ευρώπη εκτίμησε ότι θα ξεκινήσει σε 10-15 μέρες.

Για τις άδειες ασύλου είπε ότι θα δοθούν σε όσους έχουν το δικαίωμα ασύλου, σημειώνοντας ότι και οι 50.000 που βρίσκονται στη χώρα δεν έχουν το προφίλ του πρόσφυγα.

Χαρακτήρισε, τέλος, πολύ σημαντική τη σημερινή επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Λέσβο, "γιατί δείχνει ότι πρόκειται για ένα διεθνές θέμα".

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM
Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM