Εισαγγελείς εναντίον Καρόλου για τις επικρίσεις του

Εισαγγελείς εναντίον Καρόλου για τις επικρίσεις του Facebook Twitter
2

«Για δυσμενή κριτική με ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς κάνει λόγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφερόμενη στις επικρίσεις που δέχτηκαν τις τελευταίες ημέρες οι λειτουργοί της δικαιοσύνης, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και από τον υπουργό Δημόσια. Για τον κ. Δένδια η Ένωση σημειώνει ότι  «δεν έχει το δικαίωμα να επιρρίπτει την ευθύνη αποκλειστικά στους Δικαστικούς Λειτουργούς».

Οι εισαγγελείς υπογραμμίζουν επίσης απευθυνόμενοι στον κ. Παπούλια ότι, παρότι η Δικαιοσύνη δέχεται επικρίσεις για την υπόθεση του χρηματιστηρίου και την αθώωση εμπλεκόμενων προσώπων «το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου υπήρξε σοβαρότατο πολιτικό σκάνδαλο, για το οποίο, εν τούτοις, ουδεμία πολιτική ευθύνη αποδόθηκε σε πολιτικά πρόσωπα».

Σημειώνουν συγκεκριμένα: : «Εντός διαστήματος ολίγων ημερών, επιμένει να επαναλαμβάνει δυσμενή κριτική εναντίον της Δικαιοσύνης, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, χαρακτηρισμούς, κατά την άποψή μας, ανεπίτρεπτους, τόσον γενικότερα, όσο και κυρίως όταν προέρχονται από τον κορυφαίο Πολιτειακό παράγοντα («αποκρουστική» απόφαση)» και προσθέτει: «Επισημαίνουμε ότι το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου υπήρξε σοβαρότατο πολιτικό σκάνδαλο, για το οποίο, εν τούτοις, ουδεμία πολιτική ευθύνη αποδόθηκε σε πολιτικά πρόσωπα ενώ, αντίθετα, αποδίδεται ευθύνη στους Δικαστές, χωρίς, προφανώς γνώση των στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία οδήγησαν το (Πρωτοβάθμιο)Δικαστήριο στην απαλλαγή των κατηγορουμένων. Εξάλλου, η ορθή άσκηση του Λειτουργήματός τους επιβάλλει στους Δικαστικούς Λειτουργούς, να απονέμουν δίκαιο, με τρόπο συνετό και αντικειμενικό και όχι «να παίρνουν κεφάλια», όπως ζητήθηκε».

Με αφορμή την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού οι δικαστικοί λειτουργοί απαντούν στον κ. Δένδια:. «Αναφορικά με τις δηλώσεις για τη διαφυγή του εκτίοντος ποινές, για τρομοκρατικές ενέργειες, τις προερχόμενες από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης καθώς και από ορισμένους δημοσιογράφους, απαντούμε ότι ουδείς δικαιούται να διαγράφει το δυσχερές, επίπονο και επικίνδυνο έργο των Δικαστικών Λειτουργών και αγνοώντας ότι αυτοί διενήργησαν την ανάκριση, παρέπεμψαν, εδίκασαν και κατεδίκασαν τα εμπλεκόμενα σε τρομοκρατικές ενέργειες πρόσωπα, να απομονώνει συγκεκριμένες περιπτώσεις και να προσπαθεί να επιρρίπτει την ευθύνη αποκλειστικά και μόνο στους Δικαστικούς Λειτουργούς, παραβλέποντας ότι το Συμβούλιο των Φυλακών, του οποίου προΐσταται Εισαγγελέας, αποφάσισε με βάση την ισχύουσα νομοθεσία».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Σαντορίνη: Αντιμετωπίζουμε ένα έντονο φαινόμενο, να είναι ψύχραιμοι οι νησιώτες

Πολιτική / Μητσοτάκης για Σαντορίνη: Αντιμετωπίζουμε ένα έντονο φαινόμενο, να είναι ψύχραιμοι οι νησιώτες

«Προτείνω τη σύσταση ενός ταμείου 100 δισ. ευρώ στα πρότυπα του Ταμείου Ανάκαμψης για κοινές ευρωπαϊκές δράσεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την προσέλευσή του στη συνεδρίαση της άτυπης Συνόδου των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα, δουλειά μας να μην σταματήσουμε στιγμή να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας

Πολιτική / Μητσοτάκης: Πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα, δουλειά μας να μην σταματήσουμε στιγμή να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που εισάγει αυστηρότερες ρυθμίσεις για την πώληση αλκοόλ και προϊόντων καπνού σε ανήλικους
LIFO NEWSROOM
Διεργασίες στην αντοπολίτευση για πρόταση μομφής – Επικοινωνία Φάμελλου με Ανδρουλάκη

Πολιτική / Διεργασίες στην αντιπολίτευση για πρόταση μομφής – Επικοινωνία Φάμελλου με Ανδρουλάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, σχετικά με το ζήτημα
LIFO NEWSROOM
Κακλαμάνηςγια Τέμπη: Καμία καθυστέρηση από πλευράς Βουλής για δικογραφίες που διαβιβάστηκαν

Πολιτική / Κακλαμάνης για Τέμπη: Καμία καθυστέρηση από πλευράς Βουλής για δικογραφίες που διαβιβάστηκαν

Όπως τόνισε, όλες οι δικογραφίες για την υπόθεση που διαβιβάστηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή, ανακοινώθηκαν σχεδόν αμέσως στην Ολομέλεια, με εξαίρεση μία που έφθασε στις 3 Αυγούστου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"...παραβλέποντας ότι το Συμβούλιο των Φυλακών, του οποίου προΐσταται Εισαγγελέας, αποφάσισε με βάση την ισχύουσα νομοθεσία» Δεν καταλαβαίνω, γιατί η πρόταση σταματάει εδώ. Φοβούνται οι αξιότιμοι Δικαστικοί Λειτουργοί να επισημάνουν, έστω και για τους λιγότερο διαβασμένους, ότι η νομοθετική λειτουργία ασκείται από τους εκλεγμένους Βουλευτές της χώρας και οι όποιες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και της Ποινικής Δικονομίας έχουν ψηφιστεί από αυτούς που σήμερα απαιτούν αποκεφαλισμούς? Δεν τιμά καθόλου τους εκπροσώπους της Ελληνικής Δικαιοσύνης τόση επιδεξιότητα στην ανακοίνωση τους. Ας πει κάποιος τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη επιτέλους.