Εκλογές 2023 – Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν θα επιτρέψω η χώρα μου να γίνει Ουγγαρία

Εκλογές 2023 – Νίκος Ανδρουλάκης: Φόρος στα μερίσματα 10% για πάνω από 50.000 και 15% πάνω από 100.000 ευρώ Facebook Twitter
0

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέμεινε στις φορολογικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενώ αντέκρουσε την κριτική στελεχών της ΝΔ, πως πρόκειται για «φορομπηχτική πολιτική και κρυφή ατζέντα».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ανέφερε πως «Ακούσαμε ότι η φορολογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι "φορομπηχτική" για τη μεσαία τάξη και τον ελληνικό λαό. Ήμουν ευρωβουλευτής εννέα χρόνια και, δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, γνωρίζω πάρα πολύ καλά το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και τα μοντέλα φορολόγησης των κρατών της Δυτικής Ευρώπης. Και δεν θα επιτρέψω η χώρα μου να γίνει Ουγγαρία. Γιατί αυτό είναι το μοντέλο του κ. Μητσοτάκη: ισχυροί ολιγάρχες, αδύναμη μεσαία τάξη και φτωχοποίηση των πιο αδύναμων Ελλήνων».

Νίκος Ανδρουλάκης: «Χρυσός» χορηγός της ΝΔ ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία δουλεύει για τους λίγους εις βάρος των πολλών. Σέβομαι τη λαϊκή ετυμηγορία. Θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία κέρδισε διότι ο "χρυσός" χορηγός της ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και έρχομαι σήμερα να πω -και αυτό είναι ο προάγγελος της αντιπολίτευσης που θα κάνω στη Βουλή- ότι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα μπει εμπόδιο στις ανισότητες, στις περιπέτειες. Θα είναι ένα κόμμα, που θα θωρακίσει τους θεσμούς, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Αμέσως μετά, ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για επικοινωνιακό ολοκληρωτισμό, με τον οποίο η ΝΔ και φιλικά της μέσα ενημέρωσης, προσπαθούν να επιβάλουν τον διάλογο για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στήριξε τα στελέχη που τις προηγούμενες μέρες είχαν κατηγορηθεί για ασάφεια και αντικρουόμενες θέσεις.

Νίκος Ανδρουλάκης για τον φόρο στα μερίσματα

Επανέλαβε τη θέση ότι ο φόρος στα μερίσματα πρέπει να είναι 5%, όπως ισχύει, ως τις πρώτες 50.000 ευρώ. Από τις 50.000 έως τις 100.000 10%, και πάνω από τις 100.000 15%, κι αυτά τα ποσά θα χρηματοδοτήσουν κοινωνικές πολιτικές.

«Ή θα έχουμε ισχυρό κοινωνικό κράτος και δίκαιη φορολόγηση, ή θα έχουμε άδικη φορολόγηση και ανίσχυρο κοινωνικό κράτος. Εγώ υπηρετώ το πρώτο, λέω συγκεκριμένα πράγματα. Γιατί ο κ. Σκέρτσος λέει "φορομπηχτική πολιτική"; Στις 70.000 μέρισμα, μιλάμε για τους πολύ λίγους Έλληνες, για ελάχιστους, για 1.000-2.000 οικογένειες. Αυτή είναι η αγωνία του κ. Μητσοτάκη, οι 2.000 πιο πλούσιοι Έλληνες εις βάρος της μεσαίας τάξης», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και συμπλήρωσε «Ξέρετε ποια είναι η διαφορά του φόρου της σημερινής κυβέρνησης από αυτό που λέω εγώ; 1.000 ευρώ».

Νίκος Ανδρουλάκης: Ζήτησε τηλεοπτικό ντιμπέιτ με όλους

Ακόμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης πρόβλεψε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δημιούργησε δημοσιονομικό πρόβλημα που θα φανεί στη συνέχεια, ενώ ζήτησε τηλεοπτικό ντιμπέιτ για τα κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας, της φορολογικής πολιτικής και της ανάπτυξης με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε την πρόθεση του εφόσον συμφωνήσουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, να κατατεθούν τα προγράμματα των κομμάτων στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Πολιτική / Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει το Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Πολιτική / Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκείται κεντρικά, δηλώνει με έμφαση το Μαξίμου προς βουλευτές και υπουργούς που ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς πυροσβεστών, λιμενικών και αστυνομικών
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Στη Σύνοδο θα μετάσχει η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε., η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και χώρες εκτός Ε.Ε.
LIFO NEWSROOM
Εθνικιστικές κορώνες Πλεύρη για το σύνθημα στην παρέλαση: Τι να φωνάζουν, «περνά, περνά η μέλισσα;» και «μικρό μου πόνι»;

Πολιτική / Εθνικιστικές κορώνες Πλεύρη για το σύνθημα στην παρέλαση: Τι να φωνάζουν, «περνά, περνά η μέλισσα;» και «μικρό μου πόνι»;

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δικαιολόγησε απολύτως τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση και για τα οποία έκανε παρέμβαση η Τουρκία
LIFO NEWSROOM