Ευρωεκλογές 2019: Σημαντικό προβάδισμα στη ΝΔ από τους Ελληνες εξωτερικού

Ευρωεκλογές 2019: Σημαντικό προβάδισμα στη ΝΔ από τους Ελληνες εξωτερικού Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
2

Ολοκληρώθηκε η συλλογή στοιχείων για τα εκλογικά τμήματα εξωτερικού με την συμμετοχή να αγγίζει το 79,18% και την διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στο 18,61%.


Αναλυτικότερα, το ΚΚΕ εμφανίστηκε ως τρίτο κόμμα με ποσοστό 14% ενώ στην τέταρτη θέση το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 8,58%.

Ακολουθούν το Ποτάμι με 4,95% η Χρυσή Αυγή με 3,58% το ΜέΡΑ 25 με 3,25% και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 1,70%.

Ευρωεκλογές 2019: Σημαντικό προβάδισμα στη ΝΔ από τους Ελληνες εξωτερικού Facebook Twitter
Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Απ όλες τις απόψεις. Όχι μόνο επειδή δεν θα έπαιρνε πολλές ψήφους (ως γνωστόν οι του Εξωτερικού είναι συντηρητικοί, ΝΔ κυρίως και σίγουρα οι μεγάλης ηλικίας, αυτοί είναι που πήγαν να ψηφίσουν, δεν πήγαν πολλοί νεομετανάστες) αλλά και λόγω της συμμετοχής. Στην Ευρωπη (πλην Ελλάδας, Κύπρου) ζουν κάνα εκατομμύριο Έλληνες και πήγαν και γράφτηκαν όλο και όλο....15.000 Έλληνες!! Και συμμετείχαν 11.000. Ανύπαρκτο ενδιαφέρον με λίγα λόγια. Δεν χρειάζονται ψήφο (ίσως οι νεομετανάστες ναι αλλά όσοι έχουν αρκετά έτη όχι) για τις βουλευτικές ώστε να εκλέγουν βουλευτές σε κάθε Νομό (ΝΔ λογικά). Η πρόταση που έκανε, να εκλέγουν τρείς ομογενείς βουλευτές στην Βουλή των Ελλήνων, ώστε η Ομογένεια να έχει μία ενεργή φωνή εντός Κοινοβουλίου είναι και η πιο σωστή και θα έπρεπε να νομοθετηθεί οπωσδήποτε.ΥΓ: Ζουν Ευρώπη, η ΕΕ δίνει το δικαίωμα να ψηφιζεις απ όπου θες αλλά ΚΚΕ και ΧΑ πάνε και το ρίχνουν κάποιοι. ΥΓ2: Μην πει κανείς ότι η συμμετοχή ήταν χαμηλή επειδή γινόταν μόνο στις Πρεσβείες και τα Προξενεία να ψηφίσεις (καθώς και σε σχολεία του Ελληνικού κράτους). Όλα αυτά βρίσκονται σε πόλεις με αρκετό Ελληνισμό πάντα, οπότε κάλυπταν ένα μεγάλο αριθμό Ελλήνων. Πχ στο Ντίσσελντορφ μονάχα που έχει Γενικό Προξενείο και λειτούργησε Εκλογικό Τμήμα, εκεί ζουν 15.000 Έλληνες και βάλε ενώ τόσοι ήταν που εγγράφηκαν σε ολόκληρη την ΕΕ.