Γεωργιάδης: Σε λίγους μήνες οι μπουλντόζες στο Ελληνικό

Γεωργιάδης: Σε λίγους μήνες οι μπουλντόζες στο Ελληνικό Facebook Twitter
ΕUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
0

Την εκτίμηση ότι μέσα σε λίγους μήνες θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο Ελληνικό εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση για εκκρεμότητες. 

Οι μπουλντόζες στο Ελληνικό θα μπουν σε μερικούς μήνες. Θα πρέπει πριν να έχουν γίνει κάποια ενδιάμεσα βήματα. Παρά τις διαβεβαιώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ότι όλα είναι έτοιμα, ο κ. Τσίπρας άφησε φεύγοντας 475 εκκρεμότητες, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

«Ποτέ και πουθενά δεν είπε η Νέα Δημοκρατία ότι μόλις έρθουμε θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό. Η φράση του κ. Μητσοτάκη ήταν ότι σε μία εβδομάδα θα ξεμπλοκάρει το Ελληνικό» προσέθεσε ενώ τόνισε ότι «για κάθε μεγάλη επένδυση υπάρχουν προβλήματα που φαντάζουν μικρά, αλλά στερούν από την Ελλάδα δισεκατομμύρια ευρώ και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Γι΄ αυτό είμαστε εδώ για να τα λύσουμε».

Σε ερώτηση για την τροπολογία που αφορά την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο υπουργός διέψευσε πως παραδέχθηκε ότι η διάταξη είναι «φωτογραφική» ενώ σημείωσε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την κρίσιμη Επιτροπή τοποθέτησε πρόεδρο τη σύμβουλο του κυρίου Τσίπρα και αντιπρόεδρο τη διευθύντρια του Νομικού Γραφείου του κ. Παππά και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν λέμε τη λέξη Ανεξάρτητη Αρχή εννοούμε την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ; Η ευρωπαϊκή οδηγία λέει ότι η Ανεξάρτητη Αρχή δεν πρέπει να έχει ίχνος πολιτικής επιρροής».

Novartis

Σε ερώτηση για τη Novartis σχολίασε πως «θα πρέπει και η ελληνική Δικαιοσύνη, να αποφασίσει εάν έχει υπόθεση ή δεν έχει υπόθεση. Αλλά να μας κρατάει υπό ομηρία επί τόσο μακρού χρονικού διαστήματος, αυτό είναι ανθρωπίνως απαράδεκτο». Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό επανέλαβε ότι είναι απαραίτητος αλλά και ότι είναι λιγότερες από 50 οι επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί, και για το λόγο αυτό θα υπάρξει παρέμβαση μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Πανεπιστημιακό Άσυλο

Ο κ. Γεωργιάδης υπεραμύνθηκε τέλος της διάταξης του υπουργείου Παιδείας για το πανεπιστημιακό το άσυλο κάνοντας λόγο για την πιο ισορροπημένη διάταξη. «Γνωρίζουμε όλοι ότι κανένας δεν μπορεί να μπει στο πανεπιστήμιο, αν δεν τον αφήσουν οι αναρχικοί. Στην ΑΣΟΕΕ έχουν οι λαθρέμποροι τα προϊόντα τους απ΄ έξω και εκείνοι είναι μέσα από τα κάγκελα. Αυτό είναι κράτος; Αυτό είναι άσυλο; Η προστασία του λαθρεμπόρου;» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM