«Η Ελλάδα περιμένει ως 5 δισεκ. από τη Ρωσία»

«Η Ελλάδα περιμένει ως 5 δισεκ. από τη Ρωσία» Facebook Twitter
10

Η Ελλάδα περιμένει την άμεση προκαταβολή από την Ρωσία 3-5 δισεκατομμυρίων που θα της επιτρέψει να πάρει περισσότερο χρόνο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Αγορά». Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για την προκαταβολή για τον αγωγό  «Greek stream», ένα έργο που φαίνεται να συμφωνήθηκε κατά την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Πούτιν.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται το περιοδικό Spiegel το οποίο τονίζει ότι το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας θα υπογραφεί την ερχόμενη εμβομάδα, με τον Ρώσο πρόεδρο να αποφασίζει τη διέλευση του αγωγού μέσω Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Έλληνα αξιωματούχο που επικαλείται το περιοδικό,  οι υπογραφές μεταξύ Μόσχας και Αθήνας για τον αγωγό αναμένονται να μπουν  το πιθανότερο την Τρίτη.  Τα κεφάλαια θα αποτελούν προκαταβολή των κερδών που θα προκύψουν για την ελληνική πλευρά από τα τέλη διέλευσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος αναφέρει χαρακτηριστικά πως πρόκειται για μία συμφωνία που «μπορεί να γυρίσει σελίδα για την Ελλάδα».

Για το θέμα αυτό ρωτήθηκε το πρωί στον Σκάι ο υπ. Εργασίας κ. Δημήτρης Στρατούλης ο οποίος δήλωσε ότι «ο αγωγός θα γίνει για να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας». «Τα όποια χρήματα δοθούν θα είναι προκαταβολή έναντι των κερδών που θα έχει η χώρα μας και θα πάνε για την ανάπτυξή της», τόνισε.

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM