Κικίλιας για φωτιές στην Αττική: «Ευτυχώς, δεν είναι μεγάλες οι ζημιές- Λίγα σπίτια έχουν καταστραφεί»

Κικίλιας για φωτιές στην Αττική: «Ευτυχώς, δεν είναι μεγάλες οι ζημιές- Λίγα σπίτια έχουν καταστραφεί» Facebook Twitter
Βασίλης Κικίλιας/ Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η μεγάλη πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική ξέφυγε από τον έλεγχο, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για τον θάνατο της γυναίκας στο Πάτημα Χαλανδρίου.

«Για την περιοχή εκδόθηκε ειδοποίηση 112. Οι συνάδελφοι της γυναίκας απομακρύνθηκαν από την επιχείρηση. Για λόγους που ερευνά η Αστυνομία, η ίδια δεν αποχώρησε. Λυπάμαι βαθιά για την απώλειά της», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας.

Αναφερόμενος στην πυρκαγιά, ο υπουργός τόνισε ότι οι ακραίες καιρικές συνθήκες κατέστησαν αδύνατο τον έλεγχο της φωτιάς. «Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά. Ευτυχώς, οι ζημιές δεν είναι εκτεταμένες. Οι αποζημιώσεις θα καλύψουν πλήρως ό,τι έχει προκύψει. Λίγα σπίτια έχουν υποστεί μερικές ζημιές και ακόμη λιγότερα έχουν καταστραφεί ολικώς. Δεν γνωρίζω ακόμα τον ακριβή αριθμό», σημείωσε.

Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντέδρασαν άμεσα, με το πρώτο ελικόπτερο να φτάνει στο σημείο μέσα σε πέντε λεπτά, και ακολούθησαν άλλα τέσσερα ελικόπτερα. Ωστόσο, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, η φωτιά εισήλθε σε χαράδρα και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε γειτονικούς οικισμούς.

«Ήταν η χειρότερη δυνατή περιοχή και γνωρίζαμε ότι η εξέλιξη θα ήταν προβληματική και δύσκολη», πρόσθεσε.

«Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν ζώνες για να αναχαιτιστεί η φωτιά. Σε λιγότερο από 20 λεπτά, η πυρκαγιά πέρασε πάνω από την Πεντέλη. Προτεραιότητά μας ήταν να προστατεύσουμε τα σπίτια», κατέληξε ο Βασίλης Κικίλιας.

 Για τις δηλώσεις Κασσελάκη είπε: «Οι κρίσεις δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση. Η καλοπροαίρετη κριτική είναι ευπρόσδεκτη. Επιχειρησιακά, το πυροσβεστικό σώμα διέψευσε τον κ. Κασσελάκη που είπε ότι είδε μόνο τρία να πετάνε. Ο αρχηγός της πυροσβεστικής έφτιαξε το νέο δόγμα. Εκείνος αποφασίζει πότε πετούν τα εναέρια μέσα. Αν θέλει να συνεχίσει έτσι ο κ. Κασσελάκης, ή οποιοσδήποτε άλλος, ας το κάνει μόνος του».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Πολιτική / Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει το Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Πολιτική / Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκείται κεντρικά, δηλώνει με έμφαση το Μαξίμου προς βουλευτές και υπουργούς που ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς πυροσβεστών, λιμενικών και αστυνομικών
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Στη Σύνοδο θα μετάσχει η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε., η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και χώρες εκτός Ε.Ε.
LIFO NEWSROOM