Μαρινάκης για Φλωρίδη: «Εξέφρασε δικές του απόψεις»- Για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών

Μαρινάκης για Φλωρίδη: «Εξέφρασε δικές του απόψεις»- Για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Για τις δηλώσεις του νέου υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, στις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή, σχετικά με το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. 

«Ο Γιώργος Φλωρίδης εξέφρασε πάγιες δικές του απόψεις οι οποίες δεν έχουν συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο. Από εκεί και πέρα ως προς την αξιωματική αντιπολίτευση νομίζω ότι όλοι θυμόμαστε και καλό είναι να μην ξεχάσουμε τις απαράδεκτες και μιλάω ως νομικός τις παρεμβάσεις που έκαναν λίγο πριν φύγουν από την εξουσία το 2019 στον Ποινικό Κώδικα. Πολύ σοβαρές παρεμβάσεις που μείωσαν ποινές σε πολύ σοβαρά αδικήματα» επισήμανε ο Παύλος Μαρινάκης. 

Τι δήλωσε ο Γιώργος Φλωρίδης στις προγραμματικές

«Η απιστία δεν πρέπει να διώκεται κατ' έγκληση. Δηλαδή αυτοί που διαπράττουν απιστία, πρέπει να κάνουν μήνυση στον εαυτό τους» δήλωσε ο Γιώργος Φλωρίδης από τη Βουλή. 

Όμως, αυτή τη διάταξη είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

Το θέμα το σχολίασε σε άμεση ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο νεόφερτος υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης κατά τη συζήτηση στη Βουλή άδειασε τη διάταξη της ΝΔ στον ποινικό κώδικα η οποία κατοχύρωσε το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών». 


Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM