Μέτρα για την προστασία των χελώνων καρέτα - καρέτα ζητούν 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Μέτρα για την προστασία των χελώνων καρέτα - καρέτα ζητούν 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Μέτρα για την προστασία των χελώνων καρέτα - καρέτα ζητούν 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σχετική ερώτηση που κατέθεσαν, οι βουλευτές επισήμαναν ότι στη Λακωνία και στη Μεσσηνία εντοπίζονται επί σειρά ετών νεκρές χελώνες καρέτα - καρέτα.

Όπως παρατηρούν, τα στοιχεία δείχνουν ότι κύρια αιτία των συχνά θανάσιμων τραυματισμών των χελώνων είναι η εμπλοκή τους σε αλιευτικά εργαλεία αλλά και ο εσκεμμένος τραυματισμός τους. 

Σε πρόσφατο ρεπορτάζ του LIFO.gr (για τον πληθυσμό των μεδουσών) ο συντονιστής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Βιοποικιλότητας, Τακλής Χρήστος, σχολίαζε μεταξύ άλλων πως, μόνο το 2017, περίπου 600 χελώνες σκοτώθηκαν από ψαράδες που συνειδητά εξοντώνουν τα θαλάσσια αυτά ζώα ώστε να μην τους καταστρέφουν τα δίχτυα. 

Μέτρα για την προστασία των χελώνων καρέτα - καρέτα ζητούν 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
EUROKINISSI
Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πως τα φέρνει η τύχη όμως... Από την κίνηση των 53ων, την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, φτάσαμε στον 53 και ο κούκος σύλλογο προστασίας της καρετα - καρετα. Δεν ειναι τίποτα, μερικοί μετακλητοι δρόμος.