Μητσοτάκης: Έχουμε έναν γείτονα που όσο απομονώνεται, τόσο εξαγριώνεται

μητσοτακης Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Αναφορά στην Τουρκία, μετά από την κλιμάκωση της προκλητικής ρητορικής, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του κατά την τελετή απονομής των βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. 

«Έχουμε έναν γείτονα που όσο απομονώνεται, τόσο εξαγριώνεται», σχολίασε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην προκλητική ρητορική της Άγκυρας που συνεχίστηκε και σήμερα. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέες βολές κατά της Ελλάδας, από τη Σμύρνη, όπου παρακολούθησε στρατιωτική άσκηση. 

«Προειδοποιούμε την Ελλάδα, όπως έγινε και πριν από έναν αιώνα, να μείνει μακριά από όνειρα και κινήσεις που θα μετανοήσει και να συνέλθει. Η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τις εξουσίες που αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες για τη στρατικοποίηση των νησιών», είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος. 

Λίγες ώρες αργότερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε, με αναρτήσεις στο Twitter στα ελληνικά, με τις οποίες απείλησε εκ νέου τη χώρα μας. 

«Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν. Η Τουρκία όπως δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, δεν θα διστάσει και να κάνει χρήση των δικαιωμάτων  που τις αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών», ανέφεραν μεταξύ άλλων αυτές οι αναρτήσεις. 

Στην ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης, αφού έκανε αναφορά στα μέτρα στήριξης, αναγνώρισε ότι το μέσο εισόδημα πολιορκείται από την ακρίβεια και ότι οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί, λόγω της κρίσης. 

«Θα ήταν πολύ εύκολο να απαντήσω σε όσους μας ασκούν ανέξοδη κριτική, λέγοντας απλά “στείλτε τον λογαριασμό στον κ. Πούτιν”. Είναι συχνά οι ίδιοι που δεν τολμούν να τον καταδικάσουν. Όμως ο ρόλος μου είναι άλλος», συμπλήρωσε. 

«Είναι χρέος μας να μην εξωραΐσουμε το διεθνές περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε, είναι συνθήκες πρωτόγνωρες. Έχουμε πόλεμο για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ήπειρο, κάτι το οποίο φαινόταν αδιανόητο πριν από ένα χρόνο. Έχουμε μία πρωτοφανή ενεργειακή αναστάτωση, μία αναστάτωση στο παγκόσμιο εμπόριο χωρίς προηγούμενο, έχουμε επισιτιστικό κίνδυνο- όχι για τη χώρα μας αλλά για άλλες- και έναν πληθωρισμό ο οποίος δυστυχώς ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών σε ολόκληρη την Ευρώπη», συνέχισε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε ότι ισχυρό είναι το σταθερό κράτος. 

«Κανένας εθνικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις συνέπειες ενός πολέμου και μιας πρωτοφανούς παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να θυσιάσουμε τις κατακτήσεις του χθες, να υποθηκεύσουμε το κέρδος του αύριο», υπογράμμισε.  

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα θα πρέπει να μείνει μακριά από την τοξική κομματική αντιπαράθεση. Επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους αλλά τώρα είναι ώρα για διαφορετικές προτεραιότητες. «Κατ' αρχάς για εθνική συσπείρωση απέναντι σ' έναν απρόβλεπτο γείτονα, για συνετή οικονομική διαχείριση και για διαρκείς παρεμβάσεις για να εξασφαλίσουμε μία ομαλή και δημιουργική καθημερινότητα», συμπλήρωσε. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Τσίπρας: Ξεκινάει διαλέξεις και σεμινάρια στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Ξεκινάει διαλέξεις και σεμινάρια στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

«Ως πρωθυπουργός συμμετείχε και βίωσε μερικές από τις πιο καθοριστικές στιγμές στην ιστορία της Ευρώπης του 21ου αιώνα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κορυφαίο πανεπιστήμιο
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Παπαντωνίου διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο του προστάτη

Πολιτική / «Δεν είναι μακριά η ώρα του αποχαιρετισμού» ― Ο Γιάννος Παπαντωνίου διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο του προστάτη

Σύμφωνα με ανακοίνωση ο Γιάννος Παπαντωνίου «προσεβλήθη από επιθετικό καρκίνο του προστάτη, που συνδυάστηκε με σοβαρό πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη, το οποίο τον οδήγησε σε πολύωρες διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις και σε αναπηρική καρέκλα»
LIFO NEWSROOM
Κόκκινο παγκάκι: Η πρωτοβουλία ενάντια στη βία κατά των γυναικών που εγκαινιάσθηκε στην ιταλική πρεσβεία

Πολιτική / Κόκκινο παγκάκι: Η πρωτοβουλία ενάντια στη βία κατά των γυναικών που εγκαινιάσθηκε στην ιταλική πρεσβεία

Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε σε μήνυμά της ότι στα μέτρα μέριμνας για την υποστήριξη των θυμάτων της έμφυλης βίας περιλαμβάνονται πολλοί σταθμοί και 44 ασφαλή καταφύγια,
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για σεισμούς στη Σαντορίνη: «Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως δεν θα οδηγηθούμε στο κακό σενάριο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για σεισμούς στη Σαντορίνη: «Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως δεν θα οδηγηθούμε στο κακό σενάριο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη ανάρτησή του αναφέρεται στο θέμα των σεισμών στις Κυκλάδες, καθώς επίσης στην αύξηση των μισθών, αλλά και στο μεταναστευτικό
LIFO NEWSROOM
Διαξιφισμοί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για Τέμπη: «Απαράδεκτη εργαλειοποίηση» - «Το γαρ πολύ της θλίψεως...»

Πολιτική / Διαξιφισμοί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για Τέμπη: «Απαράδεκτη εργαλειοποίηση» - «Το γαρ πολύ της θλίψεως...»

εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας από την αντιπολίτευση είναι πλέον αυταπόδεικτη και πρέπει να σταματήσει, λέει η ΝΔ - «Αν ψάχνουν, λοιπόν, ποιος τα "μαζεύει", ας κοιταχτούν στον καθρέφτη», απαντά το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της Εθνικής Πινακοθήκης και του Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης

Πολιτική / Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της Εθνικής Πινακοθήκης και του Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων έχει οριστεί να αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη
LIFO NEWSROOM